Frakt och tull

Jag har nu klickat hem mina nya grejer hihi... det stod att frakten skulle kosta 27 dollar, lite dyrt tyckte jag men tänkte att det var värt det.
Sen när jag fyllde i kortnummer osv. så är frakten dyrare haha.. jävla störigt!!! Bäst för dom att det är värt det...Sen tillkommer ju tull också, så jäkla irriterande!

Dessutom så stod det att det skulle levereras efter 14-21 dagar. Sen får jag bekräftelsen där det står att paketet väntas komma den 30 MAJ!!!!
Va fan.. jag ska ju ha med mina bikinis på vår resa hahaha... ja jag hoppas det kommer innan resan... jag betalar INTE 54 dollar för expressfrakt, där går bannemej min gräns!

Detta beställde jag iallafall för den som är intresserad hehe!











Ååååååh jag vill att det ska komma nununununu...

Lax

Just nu står min middag i ugnen, är nog klart om 20 minuter!
Idag blir det tidig mat för min del, är redan jätte hungrig hehe.

Idag blir det lax i ugn med jordnötsolja, olivolja, limesaft, färsk koriander, hackad vitlök, salt och peppar. Till det tänkte jag göra 2 potatisar och en stor sallad :)


Sen när älskling kommer hem så ska jag skicka min order - jag ska beställa nya bikinisar haha!
Åååh jag älskar bikinis!!!
Har lagt 2 stycken i kundkorgen och 5 par trosor :)

Bränt

Jag Har bränt mig på händerna 5 gånger på en vecka, jag fattar inte hut jag lyckas!

Nu fick jag kokande pastavatten på halva handen och det gör djävulskt ont!!!
Alltså jag orkar snart inte med mig själv...


Middag

Nu har jag precis gjort klart picknickmaten! Det blir min "Ceasarsallad" med ceasardressing och baguette. Till efterrätt blir det jordgubbar och mörk choklad :)
Dessutom har jag köpt en dricka som verkar supergod! Det är pressade hallon, pressad citron och svagt kolsyrat källvatten.. ska bli gott hihi

Här är receptet på salladen:

Typ Ceasarsallad
2 stora portioner

1 liten grillad kyckling, plockad och klar utan skinn
Nästan ett helt romansallads huvud
4 stycken kumatos (nästan svarta tomater), det går iofs bra med vanliga tomater med hehe
1/3 gurka
1 stor mjuk avokado
1/2 kruka koriander
citronsaft
hyvlad parmesan
salt
peppar

Ta av nästan alla blad från romansalladen, utom det ljusa i mitten. Skär av nedersta stjälken och skär i stora bitar. Halvera kumatosen och dela varje halva i 6 bitar, alltså ganska stora. Skiva gurkan i tjocka skivor och skär varje skiva i fyra bitar, dela avokadon i ganska stora bitar.
Blanda samman allt med lagom stora kycklingbitar i en stor skål. Hyvla över lagom mängd parmesan, stänk över lite citron saft och salta & peppra.
Plocka koriandern och hacka grovt, blanda i salladen.
Servera med Ceasardressing eller smaksatt olivolja!



På tal om smaksatt olivolja så har jag velat smaka tryffelolja länge, är det någon som kan beskriva smaken av tryffel?
Jag har till och med googlat men alla skriver att man inte kan förklara eller beskriva smaken, den är olik allt annat hehe.
Jag stod och pillade länge på vit tryffelolja på coop idag, men sen fegade jag ur haha!
Jag kommer förmodligen köpa det nu i veckan.. jag är så nyfiken på hur det smakar! Tydligen kan man droppa ner en tesked eller två i t.ex. pastasås så ska det bli supergott.. det passar en matälskar som jag ehheheh..


Just nu är det 19.3 grader ute, äntligen känns det som att våren är här!
Det var så varmt igår att folk hade på sig shorts.. vi promenerade så länge i solen att jag fick skavsår på hälarna dessutom!


Nej, nu tänkte jag packa picknickväskan så den är klar.. kanske jag gör lite på min kemi också om jag får tummarna loss. Känns som att jag inte kommer till skott idag..


Picknick

I eftermiddagen ska vi ha picknick vid liljeholmskajen, perfekt att solen ska skina heeeeela eftermiddagen och kvällen :)


Sightseeing

Idag har vi varit på sightseeing i stan hehe!
Vi parkerade längst bort på Birger Jarlsgatan (gratis ehehehe) och gick till Kungsträdgården och kollade på kördbärsblomnkningen!
Sen köpte vi varsin dricka där och promenerade längst med vattnet vid slottet och ner igenom gamla stan. Vidare till gallerian för att prova jeans men jag blev bara förbannad för det var sjuuuukt mycket folk och jag svettades som fan haha!
Sen gick vi hela vägen tillbaka till bilen och körde till outleten där vi gick omkring ett tag!

De har varit så fint väder idag, vissa gick till och med i shorts!


Magnum

Magnum och upptäcktsfärd


Coleslaw!

Coleslaw :)


Syjunta

I vintras gjorde jag om min pälsjacka till en pälsfilt som vi hade på soffan. Armarna hade börjat spricka på vissa ställe så det var helt enkelt för mycket att laga.
Jag funderade om jag skulle göra om den till en pälsväst men skippade det!

Nu när det är fint väder så vill jag ha en pälsväst så igårkväll bestämde jag mig för att sy om filten, som en gång var en jacka, till en väst haha.

Så imorse satte jag mig med symaskinen som HELA tiden skulle göra så att tråden gick av. Jag räknade till 30 gånger som den gick av sen slutade jag räkna.
Jag tror att grannarna tror att jag är psyksjuk - jag vrålade rakt ut flera gånger hahaha!

Nu är ju ändå vintern över så då behöver vi ingen pälsfilt på soffan, men nu har jag en väst iallafall haha :)
Det var väldigt svårt att sy i den eftersom det är skinn, päls, foder och sidentyg. men det gick iallafall till sist.


jag har precis skrivit 9 A4-sidor på 1.5 timmar så min hjärna brinner nu känns det som. Är inte klar än utan måste fortsätta, ska plugga hela dagen och på söndag med.

Ska även jobba i helgen, men det är ju bara på morgonen!

Imorgon ska vi åka in till stan och gå runt, sen tänkte vi åka ut till outleten med på eftermiddagen! Vem vet.. jag kanske hittar några nya jeans hehehe...
Vi måste ju gå på lite sightseeing nu när det ska bli 17 grader varmt!

Vi tänkte käka en glass vid vattnet och promenera till Gallerian, NK och runt i stan. Sen kanske vi äter någon lunch med :)

Fick tips av grannarna att det är billigast att parkera vid Skeppsholmen - "bara" 25:-/timme!
Det är sjukt hur dyrt det är att parkera i stan.. det kostar alltså 70:-/timme. Helt ärligt så tror man inte att det kan vara så dyrt, men det är sant.

Jag minns när O sa till mig att det kostade 70:- i timmen och jag trodde han ljög för att slippa åka till stan. Men sen så kollade jag själv och det var sant! Tänk 3 timmar är 210:-.. det kan man ju äta något gott för haha!


Just nu har vi 19.6 grader ute, det är såååå underbart :)

Middag - check!

Middagen är klar eller iallafall det mesta av den, ska bara göra poTatis sen!

Nu ska steken vila 45 minuter så den blir perfekt!
Jag smakade en bit av den och heeeeerregud vad jag lagar god mat hehe!

Rödkålen fräste jag i smör sen kokade jag den i lite rödvinsvinäger, balsamico, saft och salt och peppar.


Nötstek

Idag blir det stek till middag, blev så sugen på kött efter allt restaurangletande innan hahah!

Hade en 1.2 kilos fransyska i kylen som jag nu har satt i ugnen.
Många väljer att inte köpa fransyska för det är "segt" men jag har aldrig fått en seg fransyska (peppar, peppar), det handlar ju om hur man lagar den förstås.
Jag brukar göra köttgrytor som får koka 2-3 timmar. Fransyska smakar mycket är och är riktigt gott när man lagar det rätt!

Här kommer iallafall mitt recept på stek som jag aldrig misslyckas med:

1-1.5 kg fransyska
Vitlök
Färska örter
Salt
Peppar
1 gul lök
vatten

Klipp/hacka örter av valfri sort till lagom storlek. Jag brukar klippa citrontimjan i lagom bitar, och med vanlig timjan så tar jag bara bladen. Hacka vitlöken i skivor, fördela detta jämnt under nätet som håller samman köttet.
Salta och peppra.
Lägg köttet i en ugnsfast form och lägg i löken som du skurit i lagom stora klyftor, häll på lite vatten runt om.
Sätt in i ugnen på 125 grader i ca 2 timmar, kanske mer men det ser man på köttet!
Vill du ha den rosa i mitten så har jag för mig att innertemperaturen ska vara 65 grader.
Servera med kokt potatis/hasselbackspotatis, sås, gelé och goda grönsaker!

Vi ska ha hasselbackspotatis, gelé och hemmakokt rödkål till.


Detta receptet funkar självklart med alla annan typ av stek med, lammstek tex.

Mat

Jag satt och letade lite efter en bra restaurang till sista kvällen på Malta och jag tror jag har hittat den perfekta!

Plötsligt kom jag och tänka på när vi åt på den godaste restaurangen någonsin i Göteborg - jag blev hungrig direkt haha!

Jag har aldrig ätit så gott i hela mitt liv, så jag undrar om detta slår den?
Eller vänta, i Los angeles åt vi på en skit god med.. alltså nu blir det svårt hehe.

När man går med mig på restaurang så kan man ALLTID räkna ut vad jag ska välja, jag väljer alltid fisk eller skaldjur haha. Finns det något godare? Alltså, jag hade kunnat leva på enbart mat från havet hehe..

När jag tänker efter så valde jag bara fisk och skaldjur när vi var i Frankrike med.. Jag tittar alltid länge på menyn och säger "Ja jag vet inte riktigt vad jag ska ha.." så säger O "Ta nu fisk som du alltid gör! Det kommer ändå sluta med att du väljer det, jag känner dig!" - han får alltid rätt haha!

Fast om jag ska vara ärlig så har jag börjat gilla kött mer.. bara för att O ALLTID vill äta kött!
Jag får alltid lite magknip efter att jag har ätit för mycket kött, konstigt. Fast iofs så tuggar jag typ inte köttet haha!


Iallafall så hittade jag den här restaurangen som ska ha utsökt kött, fisk och skaldjur så det passar oss två som handen i handsken :)
Den ligger på fjärde plats i någon tävling om dom bästa restaurangerna så då måste maten vara god!

Eftersom jag är planeringsfreak så måste jag alltid kolla menyn innan jag går på en restaurang (ja, alltså mest för att se så att det inte kostar typ 1000:-/rätt haha), och nu är jag sjukt hungrig bara för att jag har suttit här och läst...

Kolla denna:

Starters

Salmon ceviche

Buffalo Mozzarella with tomato and basil oil

Braised pork cheeks with Parmesan and hazelnuts


Pasta

Strozzapreti with Grouper, basil and olive oil


Main Course

Fisherman’s Delight
An assortment of shellfish, prawns, sea bass, calamari, mussels and octopus

or

The Carnivore
A feast of beef fillet, chicken Shish Taouk, veal medallion andlamb chops
Vegetables and Potatoes


Dessert

Valrhona chocolate tart with ice cream

or

Grand Marn


Jag tror jag har hittat vilken meny jag kommer ta heheheheh..


Middag

Ja alltså min tanke igår när jag lagade soppa var att det skulle regna idag haha, men det har det inte gjort hitintills!

Till soppa äter man knäcke, det är lag på det hehe. Eftersom knäckena börjar sina här så gjorde jag en plåt till som står i ugnen nu :)

Jag dör!

Den här videon har jag sett flera gånger och jag skrattar lika mycket varje gång!
Den MÅSTE ses om man inte har sett den!!!

Klicka: http://www.youtube.com/embed/dMH0bHeiRNg

Den har 200 miljoner visningar på youtube, det förvånar inte mig!

Evolution of dance HAHA

Soul

Igår när jag letade låtar så trodde jag att det var Blues jag gillade, men det var ju Soul!
Tänk om man kunde bygga en tidsmaskin hehe..

Grannens katt

När jag kom hem efter att ha varit ute med hunden så är grannens katt i trappan igen.

Jag frågade sist jag träffade på honom om man ska släppa ut katten "Nej, han ska vara inne så ring gärna på min dörr isåfall".
Så jag tog hunden under ena armen och katten under ena och plingade på alla dörrar ovanför (jag vet ju inte exakt var dom bor), men ingen öppnade.
Jag ringde till dom och smsade att katten hade smitit ut, men inget svar!

Så frågade jag O vad jag skulle göra. Då visar det sig att han träffade på katten imorse också, och att ägaren nu sagt att katten ska vara ute!?
Hmm.. skumt!
Så jag gick ner nu igen och släppte ut den..

Det blir ju lite konstigt om katten hela tiden är i trappan, speciellt då nästan alla som bor här har hundar!
Dessutom så är det synd om den ifall den ska tvingas vara i trappan hela tiden... jaja, det är inte min katt.


Nu ska jag plugga kemi, fick typ inget gjort igår så har desto mer att ta igen. Sen ikväll ska jag med killarna och jobba två timmar..

Veckans vegetariska

Vi ska börja införa "veckans vegetariska" i vårt hem.
Vanligtvis brukar vi äta vegetariskt nån gång i veckan, men nu tänkte jag att vi ska bestämma att vi iallafall äter det en dag!

Nu står morgondagens mat och kokar på spisen som redan är sjuuuukt god, det blir en vegetarisk soppa. Här kommer receptet:

Vegetarisk soppa

1 lök
4 små morötter
2.5 dl röda linser
1 vitlökskllyfta
Spiskummin
Chilipulver
Gurkmeja
Salt
Peppar
Limejuice
Färsk koriander
1 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
5-10 dl vatten
Hot sauce (valfritt)

Stek hackad lök och hackade morötter i lite olivolja, pressa ner en vitlöksklyfta. Låt steka någon minut. Häll på kryddorna i valfri mängd.
Lägg i en tärning grönsaksbuljong och häll på 5 dl vatten, tomaterna och linserna.
Häll på hot sauce och låt koka upp. Smaka av, behövs det mer av någon krydda?
Spä eventuellt med mer vatten beroende på hur tjock/tunn du vill ha soppan.
Låt koka 15-30 minuter beroende på vilken konsistens du vill ha på linserna. Häll på pressad limejuice och färsk hackad koriander, låt koka ytterligare 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar och servera!

Låtlista

Jag håller ju på att göra en låtlista över dom bästa låtarna från 60-talet till idag.

Idag är jag på 60-talet och hitta många bra klassiker hehe, ibland tror jag att jag har en gammal själ :)

Ont i magen

För ungefär en vecka sen så började jag få ont i magen, ett magont som inte gick över utan som höll i sig alla dygnets timmar. Även när jag vaknat på morgonen har jag haft ont i magen!

Igår så började jag tänka efter om det är något speciellt jag har börjat äta, för jag har nämligen aldrig ont i magen längre sen jag började äta glutenfritt.
Sen kom jag på att det är min hemmagjorda havremusli som jag äter varje morgon - vissa glutenintoleranta tåler ju inte havre!
Jag har inte ätit havre knappt sen jag började äta glutenfritt, sen nu när jag väl gör det så tåler jag uppenbarligen inte det.

Jag åt inte någon müsli idag, så får vi se om det blir bättre.. det känns redan bättre faktiskt!

Jag fattar inte varför jag ska vara så jäkla allergisk mot allt, jag blir så trött på det! Fast samtidigt så hindrar det mig från att äta kakor så det är väl bra haha..

Tydligen är det JÄTTE vanligt att man som glutenintolerant är mycket allergisk mot pollen, även där är jag alltså mitt i prick.
Hoppas aldrig mitt blivande barn ärven mina allergigener.. stackars unge!


Jag läste någonstans att 20 mg gluten eller vad det var (kanske inte var mg men skit samma) kan en glutenintolerant få i sig per dag utan att reagera. I en brödskiva så finns det 2000 mg gluten, tänk då hur liten smulan måste vara för att jag ska klara det!
Vi har varsitt smörpaket här hemma, för det kommer massa brödsmulor i smöret och tro det eller ej men en glutenintolerant reagerar på det!

Någon gång har jag bakat med vetemjöl här hemma och bakat ut degen på bänkskivan (det finns en springa i den där det kan komma ner lite mjöl), sen har jag torkat av den ordentligt och bakat glutenfritt - då har jag blivit sjuk för jag har fått i mig mjöl!

Det man ska tänka på är att glutenintolerans INTE är en allergi. Glutenintolerans är när kroppen inte klarar av att spjälka gluten, istället aktiveras immunförsvaret och börjar attackera kroppen inifrån! Om man vet det så kanske man kan förstå varför det är så viktigt att en glutenintolerant person är nogrann.


Jag har haft hudutslag största delen av mitt liv som jag har försökt gömma och inte vågat berätta för någon, det är faktiskt så illa att jag har lila ärr där många av utslagen har varit.
Jag har ätit stark antibiotika mot det i 2 år för att få bort det, det blev bättre men gick inte bort!
Sen upptäckte jag att jag var glutenintolerant och slutade med gluten, sen försvann utslagen som ett jävla mirakel!
Det är helt sjukt, tänk att lösningen har varit så enkel men att jag inte ens har vetat om vad det var som gjorde att utslagen kom.

Jag vet direkt när jag fått i mig gluten för då får jag knutor under huden som blir inflammerade, det gör jätte ont!

Det är inte så illa som man tror att vara glutenintolerant, visst hatar jag det ibland och blir jävligt förbannad. Men man får lära sig att baka själv och man får prova sig fram efter vad som är gott, svårare än så är det inte!

Idag testade O mina hemmagjorda knäcke och sa "Mmm, vad goda dom var!". Alltså smakar man inte att dom är glutenfria..


Hoppas detta kanske hjälper/hjälpte någon som har ont i magen eller något annat som dom inte vet vad det beror på.
Man ska aldrig gå runt och vara "sjuk" utan att ta reda på orsaken..

Currykyckling

Som alla kanske redan vet så är O's absoluta favoriträtt (förmodligen delad förstaplats med köttfärssås) Currykyckling!
Så idag har jag varit snäll nog att laga det, det sköter sig i princip själv och blir alltid smarrigt.

Här kommer receptet på det för dom som vill ha någon lättlagat och billigt:

Currykyckling
1 gryta

1 hel tinad eller färsk kyckling
1 morot
1 lök
några nejlikor
salt
vitpeppar
vatten
curry
ca 50 gram smör

Koka kycklingen i vatten med en delad lök, en delad morot, salt, vitpeppar och några nejlikor. När kyckling är färdig låter du den vila innan du plockar den (annars kommer du bränna av dig fingrarna, jag gör det varje gång!). SPARA KYCKLINGVATTNET!!!!
Smält smör i en gryta och häll på ca 5 msk madrascurry (man kan ta mer eller mindre), låt brynas i ca 5 minuter.
Häll i kycklingköttet som du plockat i lagom stora bitar och vänd runt i curryn. Spä med kokvattnet till önskad mängd och låt koka tills du tycker den smakar lagom. Red eventuellt såsen.

Ibland kokar jag såsen i 1 timme och ibland i 15 minuter, det väljer man själv beroende på hur mycket tid man har! Ibland låter jag såsen vara tunn, ibland reder jag den.

Servera med naanbröd, kokosflingor, russin, mango/chili pickles, mango chutney och kanske några inlagda mandariner! Förresten, glöm inte riset hehe!

Smaklig spis!

Stampa

Aååååååhhh jävla grannar! Håller på och stampar i golvet hela tiden, har hållt på non-stop i 15 minuter!!!

Jag har inget annat val än att ha hög musik, jag kan inte plugga till deras förbannade stampande!


Måndag

Idag är det måndag och jag gick äntligen upp i tid! Jag ska börja gå upp vid 8-9 igen, jag mår som bäst då! Men jag har varit så trött i ett par dagar så jag har inte kommit upp förrän vid halv elva och det funkar liksom inte.

Idag har jag hunnit lämna cellprov och ÅTERIGEN blivit informerad om att jag måste bekosta min vård själv, dom är seriöst sjuka i huvudet.
Jag frågade speciellt och dom sa att jag inte behövde göra det. "Nu får ju jag jobba gratis" säger gynekologen! Det är liksom inte mitt problem som patient, det är respektive vårdinstitutions uppgift att ta reda på hur dom ska gå till väga...

3500:- kostar det att träffa en gynekolog, är inte det sjukt?
"Ja, jag vet ju inte hur du ska göra om du måste opereras.. för du kommer ju förmodligen få bekosta operationen själv". Ja det kan jag tala om för henne att det tänker jag verkligen INTE göra!
Fan vad lack jag blir på sånt...

Jag förstår henne, absolut! Hon har pluggat för att kunna jobba som det, självklart vill hon inte jobba gratis - det hade inte jag heller velat.
Men när jag har pratat med chefen för vårdcentralen som har kollat upp allting och sagt att jag INTE ska bekosta min vård själv, utan att jag självklart har rätt att komma till dom, då börjar jag undra vad det är hon inte förstår!?


Idag ska jag plugga eftersom jag inte gjorde det igår.. ja alltså jag hade ju varit tvungen att plugga ändå haha.
Jag kände mig så hängig igår.. konstigt.


I dag har jag gjort världens klipp!
Jag hittade en jätte fin bh på lindex som satt som en smäck, 99:- på REA. När jag sen gick till kassan så blev jag informerad om att det var tag 2 betala för 1 på allting som var på REA!
Så jag hittade en vanligt mörkblå t-shirts bh också som passade perfekt, så två bh:ar för 99:- - hur ofta hittar man det hehe?


Jag har ju tidigare berättat om att punkteringslampan på bilen alltid börjar lysa när jag kör, det hände idag igen (ovanligt?).
Det är så jäkla irriterande för man måste alltid svänga av och stanna för tänk om man faktiskt får punka någon gång, då kanske man inte tar lampan på allvar!
Där satt jag mitt i en tunnel med en av mina favoritlåtar, Dock of the bay, på högsta volym och sjöng med. Helt plötsligt så hör man "pling pling" och så ser jag den förbannade lampan!
Men det var bara till att köra ut ur tunneln och ta första avfart och stanna. Självklart hade jag inte punktering...
Jag fattar inte hur den ALLTID kan börja lysa när jag kör! Jag kan slå vad om att den kommer att börja lysa i helgen när jag kör till eller från jobb...

Ont i fötterna

Snygga blåmärke? Skulle inte tro det...
Jag tröstar mig med choklad!


Middag

Hittade ett recept som verkade sååå smaskigt så jag var tvungen att laga det, så nu är det i ugnen.

Här kommer receptet:

Kyckling med basilika, bacon och bönor:
2 personer

2 kycklingbröst
1/2 kruka basilika
3-4 klyftor vitlök
salt
peppar
olivolja
250 gram tomater delade i stora bitar
1 paket bacon
1-1.5 dl vatten
1/2 kycklingbuljong tärning
1 burk avsköljda cannellinibönor

Lägg 3 basilikablad på varje sida av varje kycklingbröst, salta och peppra och linda varje bröst med bacon.
Värm olivolja i en stekpanna och lägg i kycklingen när oljan är varm. Stek så baconen blir gyllene på varje sida om kycklingen.
När baconen är brun så lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Häll i tomaterna i stekpannan, vitlöksklyftorna delade i stora bitar, hälften av basilikan som är kvar, vattnet och buljongen och rör ihop snabbt. Häll över det i den ugnsfasta formen. Salta och peppra.
Sätt in i varmluftsugn på 160 grader i 40 minuter med formen täckt av folie.
Ta ut formen och blanda i bönorna i såsen, sätt in igen utan folie på 220 grader i 30 minuter eller tills tomaterna börjar bli lite gyllene och kycklingen är riktigt mör.
Ta ut ur ugnen och riv resterande basilika grovt med händerna, strö över rätten och servera!

Egentligen skulle man ha torrt vitt vin istället för vatten och buljong, men jag hade inte det så det borde gå hur bra som helst ändå!
Dessutom skulle man ha kycklinglår och vitlöken skulle egentligen halveras (ett helt huvud), men lite ändringar får man ju göra hehe.
Jag tänkte servera det med en ruccolasallad.


Sweet sweet love

Jag har problem med min telefon och internet på den så nu håller jag på att föra över allt till datorn så jag ska kunna fixa det. Den ena mappen jag för över just nu ska ta en timme, hur är det ens möjligt?

Jag har haft ont i fötterna, inte reflekterat så mycket över det men nu i badet så såg jag att ca en tredjedel av varje fot är helt lila. Jag vet inte ens hur jag kan ha fått blåmärke över nästan halva foten, det ser helt sjukt ut!
Ibland undrar jag vad det är för fel på min smärtgräns - hur kan jag inte ha känt att det var så här illa haha?

Imorgon har vi städdag på gården, lite korvgrillning och fika också. Hoppas att man träffar lite nya människor i sin egen ålder för en gång skull haha..
Nej men det ska faktiskt bli trevligt!


Just nu känns det som att vi har så mycket roligt att vänta oss inom det närmsta, snart åker vi ju till Malta! Det ska bli så underbart skön med sol, eller ja jag bryr mig inte så mycket om att sola jag vill bara se något nytt haha!

I somras när vi var i Frankrike så var jag den som solade minst av alla, jag har inte tålamod att ligga och pressa längre!
Det är konstigt eftersom jag förut kunde ligga en hel dag och bara steka mig själv i solen, men nu kan jag inte det för det blir så sjukt tråkigt att bara ligga still.
Jag vill se saker, uppleva massa nya spännande saker!

Jag ska ärligt säga att jag inte förstår hur man kan betala pengar för att åka till ett annat land bara för att ligga på stranden, men alla får göra det som passar dom bäst själv!
Jag åker bort för att se hur det ser ut där, kolla på massa historiska eller spännande grejer, kanske se hur naturen ser ut osv. Sen är det klart att man kan sola och bada också, men inte bara!



Idag ska vi äta kycklingbröst med basilika osv. har inte riktigt bestämt exakt hur jag ska laga det, så vi får väl se.
Köpte ett paket med 2 kilo kycklingbröst på lidl för 99:- och brösten var jättestora (nästan så man kan äta två på ett), dessutom satt innerfileérna på så det var verkligen mycket för pengarna.
På willys t.ex så är kycklingbrösten pyttesmå.. finns ingen mening med att betala för det!


Nu ska jag börja plugga och forsätta smsa med min älskade syster!

Jorden runt med Amigo

Vi pratade om gamla tecknade filmer som man såg när man var liten och jag kom direkt att tänka på "Jorden runt med Amigo"! Jag minns hur vi kollade på den om och om igen hehe..

Och Mästerdetektiven Basil-mus eller Oliver och gänget! O satte på låten i Oliver och gänget och vi båda sjöng med direkt haha, tänk att man minns det fortfarnade!!!

Så många bra filmer det fanns, undrar vad barn kollar på idag?

migrän och knäcke

Jag har haft sån migrän idag men efter en panodil och en diklofenak så övergick det till "vanlig" huvudvärk.

Jag blev så sugen på att baka knäckebröd så nu är det i ugnen!
Hittade ett recept som fått jäääätte många positiva kommentarer.
Här kommer det - självklart kan man byta ut fröerna och mjölet till precis vilka fröer/mjölsorter som man själv vill ha.
Jag skriver det med dom fröerna och det mjölet som jag valde så kan ni byta ut själv om ni vill baka knäcke :)´
Observera att det ska vara 2 dl mjöl, jag tog 1.5 eftersom teffmjöl funkar annorlunda och dessutom tog jag 0.5 dl extra frö istället.

Knäckebröd
1 plåt

1 dl fibermjöl
0.5 dl teffmjöl
1 dl skalat sesamfrö
1 dl solroskärnor
0.5 dl linfrö
salt
2 dl kokande vatten
0.5 dl olivolja (går med rapsolja med)

1. Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Lägg degen på en bakplåt klädd med bakpapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla/tryck ut tills det är tunt.

2. Grädda cirka en timma i 150 grader. Knäckebrödet ska vara riktigt hårt när det är klart.

3. Har man varmluftsugn kan man ju köra flera plåtar åt gången, då är det bara öka på mängden ingredienser.

Man kan även krydda degen med rosmarin, anis eller något annat som man gillar. Eller varför inte lite flingsalt på toppen av knäcket?


skadad fot

Jag har lyckats skada foten på något sjukt sätt, bara jag nuddar ovansidans sida så gör det så jävla ont att jag inte kan vara tyst. Aja, det läker nog..


Jag vill ju alltid testa olika nya saker att ha i mat etc. och jag ÄLSKAR allt som är nyttigt hehe. Man måste ju testa sig fram för att hitta massa nya goda smakupplevelser.

Idag köpte jag agavesirap som jag tänkte använda i te istället för honung, tänkte även använda det när jag bakar.
Jag tåler ju inte gluten så allt jag bakar är ju fullt av nyttighter, agavesirap är ett perfekt substitut till socker! Jag var tvungen att smaka lite så jag doppade pyttelite på fingret och det är JÄTTEgott hihi.

Köpte även två olika sorters linser och mungbönor som jag ska hitta på något kul med tänkte jag.

Om ni inte redan förstått det så har jag storhandlat idag alltså :)
Tycker att Lidl har börjat utöka sitt sortiment allt mer - majoriteten handlades där idag. Dom hade t.o.m glutenfri pasta! Tillfälligt parti stod det så jag köpte 4 paket för det kostade bara hälften av vad det brukar kosta!
Jag älskar Lidl, det är så himla billigt. T.ex så köpte jag en 5-kilos potatissäck för 10:-!!!

Jag fick en jätte fin wokpanna i födelsedagspresent av Mamma & Micke som jag tänkte inviga imorgon. Jag köpte kycklingfilé och jordnötsolja så här ska det wokas hehe!


Förresten, hur smakar strömming?
Jag har fått för mig att det är jätte gott, det låter ju så himla gott! Jag var tvungen att köpa det idag.. så jag får väl leta upp något gott recept på det. Klassikern är väl att panera den och ha persilja i?


Eftersom min mobil fortfarande strular så blir det inga roliga bilder, men ska försöka få rätt på den ikväll när älskling kommer hem..

Nu tänkte jag laga spagetti och köttfärssås, är såååå hungrig och det är ju vår favoriträtt!


Tips till alla chipsälskare! Köp OLW's nya Texas grilled cheese & onion och dippa i den nya American barbecue-dippen (smakar inte barbecue) åååååh jag dör så gott hehehehe!

Bloggstrul

Har försökt blogga hela dagen men mitt internet på mobilen bara strular!

Idag har jag gått 1.7 mil med hunden, så jag har sjukt ont i benen nu haha.

Sen har jag gjort en superduper god müsli!
Jag blandade följande (ifall någon vill göra müsli hemma):

Havregryn
Cornflakes (krossade dom lite i handen)
Fibrex (betfiber från sockerbeta)
Mandelspån
Ekologiska bovetepuffar
Linfrö
Solroskärnor
Kokos
Torkade tranbär
Torkade, hackade dadlar

Den riktigt god och är nyttig. Dessutom vet man exakt vad den innehåller och har inget socker i sig :)
Man kan blanda det med honung och bre ut på en ugnsplåt, värma i ugnen och sen smula så blir det som Start - men jag tycker den är nyttigare och vääääldigt god så här!


Sen har jag varit på styrelsemöte idag med hehe, känner mig hur duktig som helst!


Ikväll köpte vi 1 kilo jordgubbar på coop för 29:- som vi har slukat, eller ja där är mycket kvar hehe.



Känner inte att jag har så mycket att skriva, eller så är det för att mina ben pulserar så ont dom gör!

Pluggpaus och bullar

I min pluggpaus bestämde jag mig för att baka glutenfria bullar, så gott med bullar på morgonen!

Här kommer mitt hemmagjorda recept som blev SKITgott!

Glutenfria källarfranska:
Ca 12 stycken

3 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst
2 tsk socker
1/1 tsk salt
4 dl jyttemjöl teff
2 dl grov mix
1/5 dl fibrex
2 tsk psyallium
1 tsk bakpulver
1/2 msk olivolja

Lös jästen i vattnet, tillsätt olja socker och salt.
Blanda mjölet, bakpulvret, fibrex och psyallium. Häll på vätskan och knåda till en deg. Blir det för torrt så tillsätt mer vatten eller tvärtom.
Rulla till en korv och skär 12 skivor, doppa ena sidan i grov mix och borsta av försiktigt.
Lägg på en plåt och tryck till dom lite försiktig, låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
In i ugnen på 250 grader i 7-10 minuter KLART!

Nytänkande

Vi håller på att tömma frysen och skafferiet (okej det är redan tomt, bara en burk krossade tomater kvar) så just nu får jag äta vad som finns hemma när jag är ensam, jag har ju inte bilen.

Idag hade vi ingen potatis och ris åt vi igår så jag fick tänka till ordentligt.
Jag hittade en påse med lite polenta så det fick bli polentamuffins. Dessutom är polenta billigt och kan smaksättas på så många olika sätt!


Polentamuffins
6 stycken
Ugn 200grader

1.75 dl polenta (okokt)
1.2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1 dl riven ost
1 tsk olja
Hackade tomater
1/2 salt
peppar
persilja (går att utesluta)
vitlökspulver
lökpulver
1 ägg
2 tsk bakpulver

Blanda dom torra ingridienserna i en skål och dom torra i en, vispa in ägget ordentligt.
Tillsätt tomat och ost, alternativt andra grönsaker etc. som du vill ha i (kanske oliver?).
Häll i 6 hål i muffinsplåt eller i 6 muffinsformar.
Baka i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut dom och ringla olivolja ovanpå.
Servera med lite olivolja, kanske lite turkisk yoghurt och kött/kyckling/fisk.


Proffs

Något har hänt i min hjärna under natten.

Alltså detta är helt sjukt men jag fattar allt i kemin utan att jag ens har lärt mig det!

Jag bara tittar på uppgifterna (ni vet att jag inte kan matte) och kan räkna ut exakt Allt haha! Jag bara skrattar för jag vet inte vad som hänt, hur kan jag ens kunna detta?
Det förklaras inte ens i boken men jag bara kan det på direkten hahaha :D
Jag vill bara göra mer och mer.. detta är så konstigt!


Jag tror på riktigt alltså att det är meningen att jag ska bli läkare - hur kan jag annars kunna såna här saker?

Ja, jag vet inte hur jag vet eller kan detta men jag kan det iallafall. Ge mig en uppgift på något jag ska räkna ut i kemin så gör jag det på ett par sekunder haha!

Packlista

Alltid när jag ska åka någonstans så måste jag göra en packlista - oavsett om det bara är hem till mamma för ett par dagar haha!

Om eakt 5 veckor åker vi, ja jag vet att jag inte borde börja redan, meeeeeen det har jag haha!
Jag kommer ändå inte använda dom kläderna innan jag åker, och min resväska står ändå här uppe redan.
Så jag har packat ner min bikini, 3 klänningar, 1 par kilklackskor och 1 par shorts.
Jag ska egentligen inte ha så mycket mer med mig - kanske 1 par shorts till och några tröjor + underkläder!
Nu väger min väska 3.7 kilo, den får max väga 10 så det borde jag klara!
Nu ska vi bara köpa en kabinväska till älskling med, såg att dom hade på coop för 129:- tror jag. Det viktigaste är att den inte väger så mycket.. annars hittade jag en för 149:- på claus ohlsson.

Jag längtar sååååå himla mycket tills vi åker, det kommer bli så mysigt!
Vi har redan bestämt att vi ska åka till alla öarna och hyra en scooter så vi kan köra omkring på upptäcksfärd. Sen tänkte vi ta med kylväska så man kan ha picknick hehe..

Vi kommer att bo i en lägenhet som tillhör ett hotell, men vi har bokat frukost. Tanken är att detta ska bli en billig resa och jag tror att vi klarar oss med 1000-1500:- i fickpengar utan tvekan!
Dessutom har vi bestämt att vi ska göra det till en tradition att åka på en weekend/år, det behöver ju inte alls kosta mycket!
Nu kommer vi ju undan med ca 3500:- för hotell, frukost, flyg och fickpengar - klarar man att spara 290:- per månad så kan man unna sig detta hihi.

Dessutom kan man flyga SUPERbilligt med ryanair från de flesta storstäder.
T.ex från Malmö kan man flyga till Pisa, Alicante, Barcelona, Malaga, Palma, Polen och Malta. Om man flyger på "obekväm tid" så kostar det ca 100:- enkel resa per person! Obekväm tid är typ på kvällen.. vi landar klockan halv elva på kvällen, men det gör inte oss något då bokar man ju bara hemresan en dag senare! Sen flyger vi inte hem förrän vid halv fyra på dagen så då har man en halv extra dag.. :)

Okej, sen kan man ju inte förvänta sig ett lyxplan, men det kan man stå ut med för dom pengarna hehe!
Så länge man bara reser med handbagage så behöver man ju inte betala något extra!


Nu ska jag göra lunch, är fortfarande kall efter en rask 45-minuters promenad med hunden i skogen. Sen är det dags att plugga.
Är lite irriterad över att min lärare fortfarande inte rättat min engelska (6 dagar sen jag skickade in den).

Middag

Idag blir det kycklinglår fyllda med örter och citron. Till det ska vi ha en linssallad, ris och en sås med turkisk yoghurt.

Detta var första gången jag gjorde en linssallad, har bara gjort bönsallad innan. Konstigt nog har jag bara ätit linser i gryta. Jag har missat något för nu när jag smakade av min sallad så var den underbart god!
Här kommer ett recept som är supergott, supersnabbt, superenkelt och nyttigt.

Bönsallad/Linssallad

Valfri mängd bönor (om du tar på burk så skölj dom och låt rinna av). Jag brukar blanda olika bönsorter eller ta bondbönor, men alla sorter går bra!
salt
peppar
olivolja
citronsaft
vitlök
ev. tomat

Gör en dressing på 2 delar olivolja, 1 del citronsaft, vitlök, salt och peppar. Slå över bönerna/linserna och smaka av, behövs det mer citron etc.?
Hacka några tomater (detta kan uteslutas) och blanda i. Jag brukar strö på lite persilja med, men även det går att utesluta.
Klart att servera!

Kul

Jag är måttligt road just nu!
Jävla skitkemi (okej jag hatar bara det när jag inte fattar).. Bara för jag hade ett
Sånt jävla flyt så fattar jag inget nu!

Jag har klarat det galant trots att det är matte men nu tog det stopp totalt.

Så här glad är jag nu... Jag har en jäkligt dålig dag och är mest sur känner jag!
Kanske jag borde laga mat så jag blir lite glad...


Va fan

Vad i helskotta är avogadros konstant???


Nokia 3310

Snart slänger jag min iphone i marken och hoppar på den, ocg byter till en Nokia 3310.

Jag får ALDRIG hjälp att lägga in musik i den och när jag väl laddar ner musik så finns det ingen tid att hjälpa mig och lägga in det.
Är det någon mening med att ha en iphone om man inte kan använda dess funktioner? Nej.

Likadant med min ipod, skit samma för jag kan ändå aldrig lägga in musik.


Kan jag ladda ner? NEJ för skitet bara står "storlek: 0 B" hela förbannade tiden.
Jag skiter i detta nu.

Tänker fan avinstallera ALLT på datorn så har jag bara "basgrejerna" för det är ändå aldrig någon som visar hur man gör TROTS att jag ber.

Aaahahhhhhh är så jävla arg nu!

When you hold me like you do

Nu är det pluggdags, men måste ha musik på samtidigt!

Vilken är er favoritlåt? Ge mig några tips!

Min favoritlåt genom alla tider är nog "This years love" med David Gray, åååååh den kommer ALDRIG bli uttjatad eller omodern hehehe

Dubbel frukost

När jag jobbar så äter jag alltid frukost innan och efter jobb!

Jag älskar ägg och äter oftast iallafall 2 per dag hehe!
Idag åt jag en halv omelett och ett extra ägg, ägg ägg ägg :)


Filmkväll

Filmkväll med mig själv! Har gjort små
Mini hallonpajer som jag ska smaska i mig hahaha :D


Malta

Ooooooh idag ska vi boka en resa till Malta! Jag läääääängtar, det kommer bli sååååååååååååååååå mysigt!



Vi ska åka i slutet av maj så det är perfekt precis innan alla turister anländer OCH det är varmt :)!
4 dagar är vi borta hihi!

1900:- får vi betala för flyg tur och retur 2 personer, frukost, lägenhetshotell precis på stranden som är 3-stjärnigt.. absolut billigt!

Nästa gång blir det nog Pisa :)

Fel stad

Jag måste ha hamnat i fel stad, nikkolajauta måste det vara!
Jag vaknat till snöstorm och 10 cm snö, drömmer jag?
Vilken jävla mardröm!

Det är så mkt snö att bara en fil går att köra i.

Inte blir det bättre av att bussen gör en jävla omkörning så han nästan kör in i räcket och vi nästan tvingas av vägen! Varför riskera sitt och andras liv för en omkörning? Jävla idiotjävel!


Coconutwater

Har länge velat testa denna drycken men fram till nu har den varit svår att fö tag på i Sverige!

Det är kokosnötsvatten från gröna kokosnötter, det smakar alltså inte kokos!
Det sägs vara det nyttigaste man kan få i sig och det har inga tillsatser.
Under krig har man använt det till blodtransfusioner när man inte hade blod!

Jag tog ananas och acerola tillsatt i
Min!
O tyckte det smakade strävt men jag gillade det haha!

Nackdelen? Att en paket på 500 ml kostar 31 kronor.


JAAAAAAAAAAAAAAAAA

Åååh jag har kämpat sen igår med kemin för att fatta en viss grej, ÄNTLIGEN har jag lyckats klura ut ett system!
Måste skriva det här ifall jag glömmer så jag kan gå tillbaka och kolla. Eller om någon söker på google som undrar hur man gör, då hittar dom förmodligen detta!

Hur funkar elektronövergången?

Det är ALLTID metallen som vill reagera med ickemetallen.
Atomen är ALLTID oladdad från början, det är först när den blir en jon som den får en laddning, då häller följande:
Grupp 1: +1
Grupp 2: +2
Grupp 15: -3
Grupp 16: -2
Grupp 17: -1
Grupp 18: Bildar EJ jonföreningar.

Exempel:

Kalcium & Brom.

kalcium = Ca
Brom = Br

I N-skalet, som är det yttersta på Ca så finns det 2 valenselektroner. Kalcium är en metall och vill reagera med Brom som är en ickemetall.
Brom har 7 valenselektroner i N-skalet som är det yttersta skalet.

Då Ca är den som "vill reagera" så släpper den ifrån sig sina två yttersta elektroner och får därför en positiv laddning. Laddningen blir 2+, alltså skriver man kalciumjonen som Ca2+.
Brom är i grupp 17 vilket gör att den får laddningen -1, den tar bara upp den ena valenselektronen från kalciumjonen. Bromjonen skriver man Br-.

Vi har nu fått Kalciumbromid. Varför skriver man kalciumbromid och inte kalciumbrom? Ändelsen har att göra med vilken laddning det är. Bromjonen har en negativ laddning och får därför -id som ändelse.

Skalen hade fyllts på i följande ordning när ämnena var atomer:

Kalcium
K-skalet: 2
L-skalet: 8
M-skalet: 8
N-skalet: 2

Brom
K-skalet: 2
L-skalet: 8
M-skalet: 8
N-skalet: 2
M-skalet: 10
N-skalet: 5

Alltså hade kalcium 2 valenselektroner (de elektroner som finns i sista skalet) och brom hade 7 stycken (2+5).

Om du inte förstår varför jag har skrivit N-skalet två gånger så lär dig oktettregeln, då förstår du i vilken ordning skalen ska fyllas på.
När 8 stycken platser är fyllda i M-skalet (MAX plats är 18) så fylls 2 stycken i N innan resterande platser fylls upp i M-skalet. Sen fortsätter N-skalet att fyllas.

Efter att jonföreningen har bildats så har kalcium 0 elektroner i N-skalet medan Brom har 8.
Ämnena har bildat en jonförening och är i sin mest stabila struktur.

Bra att veta är att ickemetaller normalt bildar negativa joner medan metaller normalt bildar positiva joner!

OBS!
Tänk på att joner kan ha MAX 3 som laddning, vare sig det är en positiv eller negativ laddning.

Jag hoppas verkligen att detta kan vara till hjälp för någon som söker på google efter hur det funkar.
Jag hittade själv ingenting och det tog mig 1 dygn att lista ut detta, men nu fattar jag. Förstår bara inte varför det inte står i boken...


Källarfranska

När jag var hemma hos mamma så bakade jag källarfranska. Nu gjorde jag en deg här hemma, det går så snabbt och är perfekt att frysa in så att älskling har färskt bröd på morgonen!

Här kommer receptet, världens enklaste! Från det att man startar tills att bullarna ligger och jäser på plåten tar det ca 10 minuter.

CA. 25 STYCKEN

UGN
250° 8-10 min

NÖDVÄNDIGHETER
1 paket torrjäst
5 dl vatten
2 1/2 msk olja
1 tsk salt
1 msk socker
ca. 8 dl vetemjöl
ca. 4-5 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR
Ljumma vattnet till lite varmare än fingervarmt.
Lös jästen i vattnet.
Häll i olja, salt och socker och rör om.
Fortsätt med att hälla i mjöl lite i taget och bearbeta degen tills den blir lagom fast.
Häll upp degen på mjölat bakbord.
Knåda lätt och dela i två delar.
Rulla till längder som i sin tur skärs i bitar.
Doppa ovansidan av bitarna i lite mjöl och platta till en aning innan de läggs på bakpappersklädd plåt.
Jäs under bakduk i 30-40 minuter.
Grädda mitt i ugnen, 8-10 min i 250°.
Låt svalna på galler.

Ät direkt eller frys in. Bara till att ta upp så många man ska äta på morgonen!

Ps. Vill man så kan man blanda i några fröer i degen  tex. solroskärnor, melonkärnor, linfrön eller något annat gott. Eller varför inte strö några på toppen? Man kan även strö på flingsalt, eller ha rosmarin/timjan i bullarna. Ds.

Hej

Hej från medicinkvinnan!

Idag är det plugg som vanligt, måste göra ett experiment i eftermiddag med!

Längtar till helgen då älskling är ledig, utom lördag kväll, så vi äntligen hinner ses.
Iofs ska jag plugga men ändå, känns som att vi knappt har träffats i veckan!

Vi fick ta av fästinghalsbandet på hunden. Hon har kliat sig konstant sen igår, pipit hela natten och var helt varm där halsbandet satt.
Trots att jag har tagit av det och schamponerat henne två gånger så kliar hon sig fortfarande.
Så undvik scalibor, tror jag det hette!


Så sjukt

Det finns en person som aldrig kommer att sluta förvåna mig!
Jag hade bestämt mig för att ALDRIG skriva om dig igen, men ibland kan man fan inte hålla tillbaka.

Om du läser min blogg så se fan till att ta åt dig av det jag skriver!

Du har gjort flera medvetna val, däribland att välja bort dina barn SOM INTE HAR GJORT DIG NÅGOT.
Du har valt att hela tiden attackera och försöka skada och såra MIN familj som du inte är en del av.

Jag frågar mig själv hela tiden hur en människa kan vara så full av hat att man går på sin egen familj? Men jag får inget svar, för det finns inget svar. En normal människa skadar inte sitt eget kött och blod OAVSETT!

Jag hoppas att du en dag får det du förtjänar, för den dagen kommer komma. Allt man gör kommer tillbaka till en förr eller senare det har jag fått lära mig.

Trots att du har lagen emot dig så fortsätter du ändå, ser du inte det själv? Ser du inte hur alla, förutom dom som är för rädda för att säga något, skrattar åt dig?
Jag skäms. Jag skäms att mannen jag en gång kallade för "pappa" har blivit den här ondskefulla individen.
Jag skäms varje gång du hittar på nya lögner, ena dagen har du inget vittne medan du nästa dag har ett. ALLA fattar, även juristerna, att du hittar på. VA FAN HÅLLER DU PÅ MED?

Detta är, och kommer att bli dom sista orden jag skriver om dig för du har inte längre en plats i mitt liv.
Även om du inte hade "sagt upp kontakten" med mig så hade jag gjort det med dig, tro mig.
Jag hade ALDRIG kunnat stå och titta på när du gång på gång hugger knivar i dina f.d. familjemedlemar för att sen vrida om och om igen. Jag hade aldrig kunnat stå och titta på medans du spottade på MIN familj, det ska du ha jävligt klart för dig.

Du finns inte i mitt liv, du finns sällan i mina tankar heller - för mig är du död. För den mannen jag kallade för "pappa" dog i samma sekund som han skaffade en ny familj.
Glöm ALDRIG att det är DU som skadat, att det är DU som förlorat din familj pga det som du har gjort.

Jag vet att du säger saker för att jag ska få reda på det, som att du tror att jag ska prata med dig igen. Det är något jag aldrig någonsin kommer att göra, inte ens om du ligger på din dödsbädd!
Vissa saker går ALDRIG att förlåta, de flesta av dom har du gjort.

Det kan inte vara fel på alla andra, sök djupt inom dig så kanske du inser att det är dig det är fel på.
Jag har genomgått en stoooor psykiatrisk utredning, så jag vet att jag är fullt frisk utan några störningar - det är inget fel på mig!


Jag vill att du slutar nu. Du låter min familj vara i fred, det räcker nu.. vi klarar oss bättre utan dig!

Rayman

Jag tänker spela rayman i en kvart, kanske jag får lite energi!


Noll energi

Fattar inte varför men jag har verkligen noll energi idag till att göra något!


Vansinnesutbrott

Snart kommer O få ett vansinnesutbrott på mig, och om han inte får det så kan jag inte förstå hur han kan ha så långt tålamod när det gäller mig!
Jag tjatar HELA tiden om resor, men jag kan inte hjälpa det! Jag är SKIT arg för att det ALLTID ska snöa eller regna, helt ärligt så är det APRIL MÅNAD!!!!! Jag är så jävla trött på att ständigt gå vinterklädd, jag vill inte mer nu!!!

Så nu råkade jag snubbla över en resa - 4-stjärnigt hotell, på stranden, två personer, flyg, frukost för 1800 per person! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHhhhhhhhhhhhhh va FAN!!! Jag vill åka nunununununu....
När jag kollar Paris-resor så är flyget billigt men hotellet dyrt...
eroith4lytsnkgnsjmbngkö.m nc ahhhh vad jag blir arg!

Jag VET ju att vi inte ska åka någonstans just nu men ändå så kan jag inte hålla mig från att skriva "ska vi boka detta?" i sms. Det är löjligt att jag inte kan ge mig, men jag blir helt uppslupen (heter det så?) i detta.. jag vill inte va här i kylan längre!

Fattig

När jag kom in till läkaren fick jag veta att man bara får 5 minuter med läkaren för 200 kronor!
Jag trodde först att hon ville vara lite rolig och skojade... Men så var det inte.
När jag sen gick till Apoteket för att hämta ut min medicin så kostade det 600:-, tur för mig att jag hade ögondroppar hemma annars hade det varit hundra kronor till...

Så jag måste alltså träffa en läkare till för att få en utredning på min allergi.. 300:- till!

Nu kan jag iallafall se på ögonen, och näsan rinner inte, men helt ärligt 800:-???? För att få medicin? Sjukt... Dessutom får jag inte ha högkostnadskort så jag måste hela tiden betala...

Passade på att köpa fästinghalsband åt hunden när jag ändå var på Apoteket. För 250:- så skyddar det mot mygg, någon fjärilsmygga och fästinginginfektioner sen hållet de i 6 månader!


Läkaren

Sitter i väntrummet hos Skärgårdsdoktorn nu, alldeles snart får jag nog komma in!


Mums

Precis ätit middag, så himla gott!
Jag lagade kycklinglår stoppat med färsk citrontimjan och vanlig timjan, rosmarin och vitlökspotatis, cornichons, broccoli och sås på kycklingspad och grädde :)


Allergikern

Alltså jag är bannemej allergikern själv!

Jag äter mina allergimediciner som jag ska, trots det så rinner både ögon och näsa i samma sekund som jag sätter foten utanför dörren eller vädrar. Det kliar på tungan och i halsen (gud nåde en om man försöker klia med tungan då blir det ännu värre) och hela halsen blir slemmig.

Jag berättade ju om att jag fick blåsor på ögonvitan nu igen, så jag kunde inte använda linser.
Idag var jag hos optikern och berättade om mina blåsor.
"Jaså, har du haft blåsor på ögonen innan?"
"Ja..."
"Okej! När var detta ungefär?"
"Ja, det var förra våren. Ganska exakt ett år sedan faktiskt.."
"Mhm okej. Är du pollenallergiker?"
"Ja..."
"Äter du din medicin?"
"Ja, men den hjälper inte riktigt."
"Nej, det är pollen som gör att du får blåsor i ögat! Du måste ringa till vårdcentralen och boka tid för en kortisonspruta.. det är det enda som hjälper!"
Det är så jäkla typiskt! Jag ska ALLTID drabbas.. När man väl sköter sina allergier så visar dom sitt rätta ansikte och blir ÄNNU värre.. precis som om jag blir mer allergisk!
Jaja, jag får ju boka en tid för sprutan.
Ringde nyss vårdcentralen "Vi kommer att ringa upp dig om en timme" sa den entoniga rösten. Kort kö... eller inte!!!

Det konstiga är att O alltid har tagit spruta mot sin allergi, förutom förra året och då var hans allergi inte så farlig. Det är precis som att han har fört över sin allergi på stackars mig haha.

Jag kan ärligt säga att jag undviker att gå ut, för det bränner typ i näsan mellan ögonen så att man nästan får huvudvärk! Jag hatar det...



På tal om annat så fick jag ett brev från USA igår, det var angående utbildningar. Jag hittade 19 stycken(!!!!!!) som var intressanta, varför finns inte dom i Sverige?
Snälla Gud, bara gör så att jag kommer in på läkarlinjen...!?


Sen insåg jag att jag kommer bli en såndär pinsam moster!
Igår visade jag mitt underbara lilla gudbarn för grannarna "Ni måste se den här bilden" sa jag haha. Och idag hos optikern så var jag också tvungen att visa "Se här så söt hon är".
Men hon ÄR ju söt, jag har faktiskt inte sett ett sötare barn  :) Optikern beundrade bilden länge "Nääääämen GUUUUD vad söt hon är!!! Och vilket fint ansikte! Hur kan hon ha så fin hud när hon är så liten redan?" Bra gener antar jag hehe ;)
Höjdpunkten på dagen är "dagens bebisbild"! Fina lilla Bella, du kommer bli så bortskämd av din släkt haha!

Skam den som ger sig!

Igår gillade jag inte alls getosten, tyckte rent ut sagt att den var riktigt äcklig. Men skam den som ger sig, jag kommer prova varje getost tills jag hittar en god ehehe!

Idag har jag användt den till matlagning, kanske den smakar bättre varm!
Jag gjorde en ärtskottspesto, här kommer receptet!

En halv ask ärtskott
1 klyfta vitlök
riven getost (jag hade helst av allt tagit parmesan, men den var slut)
olivolja
salt
peppar

Mixa ärtskotten och olivolja tills det har lagom konsistens. Häll i en pressad vitlöksklyfta, lite riven ost och salt och peppar.

Detta bredde jag på en lax som ska in i ugnen, hoppas det blir gott!
Till det blir det kokt potatis och sallad :)
Det är lite tomt i kylen och skafferiet så man får ta vad man har helt enkelt hehe..


Älskar

Haha jag älskar denna bilden!! Finns det något sötare?


Sådär

Dagens kemi är klar nu!
En paus och sen är det uppsats :)


Förra veckan

Förra veckan var jag duktig och förberedde mat till älskling inför denna veckan. Han jobbar 8:30 - 20:00 nästan varje dag så då måste han ju ha både lunch och middag!
Gjorde portionslådor som man bara fyller med pasta, potatis eller ris kvällen innan, helt perfekt.
Idag fick han med sig kyckling från igår och en kasslerwok.
Imorgon blir det fläskfiléwok med ris och en pasta med pastasås innehållandes kassler.
Ska bara komma ihåg att koka pasta och ris idag hehe!

Så nu när jag ändå gör lunch till mig idag så gjorde jag två portioner så jag har lunch tills imorgon med!
Sen har jag tagit fram ett kycklinglår som jag tänkte ha till middag imorgon, inte så kul att stå och laga mat hur länge som helst ju när man äter ensam :)

Väntar på min lunch nu, är sååå hungrig! Sen blir det lax till middag, hade ändå en bit liggandes i frysen.

Ont i lederna

Idag gör det ont i min underarm och hand, men det läker väl med tiden.

Jag gick ut med hunden och tog på mig en tunnare täckjacka med halsduk. Här uppe ifrån såg det vindstilla ut men det var nästan storm när jag väl kom ut.
Tyvärr behöver hunden sin dagliga motion ändå så det var bara till att gå en långrunda i skogen och runt kvarteret. När jag väl kom hem så var jag helt röd i huvudet så kallt det hade blivit när det blåste!

Igår lämnade jag in en uppsats i engelska som jag faktiskt var nöjd med.
Om jag inte får MVG på den så tror jag inte att jag kan få MVG i engelska C. Jag kan nämligen inte skriva bättre än så...

Idag ska jag göra en uppsats om Skillnader i det svenska och engelska språket, jag vet exakt vad jag ska ha som thesis så jag tror det kommer att gå bra!
Sen ska jag göra kapitel två i kemi och 20 stycken uppgifter.

När jag väl kommer till insikt om vad jag är dålig på etc. så kan jag ändra mig.

Jag är bekväm av mig och har lätt för skolan. Ibland kan det vara svårt men jag brukar bli klar rätt snabbt när jag väl sätter igång.
Problemet är att jag ofta väntar tills på fredagen, då det ska vara inne på söndagen senast, och så sitter jag dag & natt med arbetet.
Egentligen fattar jag inte varför jag gör så, det är ju bättre att göra lite varje dag så är man ledig på helgen!

Skolan vi gick på förra året var väldigt enkel. Du visste vad som förväntades av dig och för mig var det jätte lätt att få högsta betyg - jag satt en dag med en veckas arbete så var det klart.
Men på den här skolan är det inte så. Här har man planerade studier varje dag, gör du inte det så är det JÄTTE mycket att ta igen. Inlämningarna är större och mer avancerade.
Till en början så tänkte jag "va fan!", men nu så uppskattar jag det för detta är precis den strukturen JAG behöver för att lära mig.

Så nu har jag insett att detta förmodligen passar mig mycket bättre, nu har jag klara direktiv på vad jag ska göra varje dag, då slipper jag sitta hela helgen med det. Och dessutom så kan jag vara ledig varje helg!

Nu ska jag gå och byta om från jeans till mjukisar, det gör så jävla ont i magen att sitta med jeans när man har mensvärk!
Det får bli en dag idag där jag ser ut som en slöfock. Jag har ju fått blåsor på ögonvitan IGEN så nu måste jag ha glasögon. Jag tänkte att det skulle gå över, men efter 3 dagar med linser+blåsor så började jag se suddigt hela tiden. Så nu får det bli glasögon idag, förhoppningsvis går blåsorna bort för jag ska nämligen till optikern imorgon...

Päron

Sitter och väntar på att min panodil ska verka så att jag kan ta ut hunden, har mensvärk.. Jätte kul!

Förresten, i helgen ska jag baka fransk päronpaj! Men har inte bestämt om jag ska göra med choklad eller inte... Vi får se!


Poulet au vin Blanc

Kyckling i vitt vin med svamp, franskt recept från en fransman.
4 portioner

1 hel färsk eller tinad kyckling
Valfri mängd svamp
Hackad persilja
Smör
1/2 liter vispgrädde
1/2 flaska vitt vin + ett glas vitt vin
Salt
Peppar

Stycka kycklingen så att du har vingar, lår och bröst - ta inte bort skinnet på låren och vingarna. Doppa dom i mjöl så hela blir mjölade, skaka av överflödigt mjöl.
Smält smör i en panna. Lägg i kycklingdelarna med skinnsidan neråt och låt steka med locket på i 20 minuter, låt dom inte bli bruna. Krydda med salt och peppar.
Häll på en halv flaska vin och låt reducera lite (jag brukar låta det koka på medelvärme tills alkoholdoften försvunnit).
Häll på svampen som du hackat i lagom stora bitar, jag föredra lite större bitar, och grädden. Strö i hackad persilja och låt koka ihop.
Koka ca 30 minuter och smaka av med salt och peppar, de sista fem minuterna häller du på ett glas vitt vin och rör om.
Såsen kommer att tjockna av sig själv, mjölet gör det.
Servera med kokt ris (jag brukar ta grönsaksbuljong i risvattnet) och cornichons!


Jag kan inte beskriva hur sjukt gott detta var!

Ett tips är att ta ett billigt men inte allt för sött vin. Dyra viner som "smakar bättre" gör ingen skillnad i matlagning, detta har jag nämligen hört av vinexperter!


Detta kommer absolut lagas igen, och det är en perfekt bjudrätt att laga när man har gäster - dessutom imponerar den nog lite fastän den är så enkel!
Nästa gång kommer jag nog ta lite mer skogsaktig svamp i, kan tänka mig att det blir ännu godare då om det nu går hehe.

Nästa person som hälsar på här ska få smaka på denna underbara maträtt :) om ni vill förstås hehe..

Satan!

Herregud vilken underbar middag! Längesen jag åt något så gott hehe

Ska snart ta datorn och skriva in receptet :)
Vi åt det med cornichons, heter det så?


Duktig

Middag på g ;) lägger upp receptet sen!


Blaha

Ååååh jag kollar resor, varför plågar jag mig själv haha!?
Kollar på Dubai, men en sista minuten (i oktober, hur kan det vara sistaminuten) kostar 4000 per person. Det blir alltså MINST 15 000 med mat och allt, då sparar jag hellre och åkter till USA haha!

Just nu har jag så mycket planer i mitt huvud :) vill göra allt nu nu nu!

Fransk afton :)

Idag ska jag ju som sagt laga Kyckling i vin efter franskt recept, så vad passar bättre än ett gäng ostar till efterrätt?

Jag försöker alltid lukta igenom plasten när jag köper ostar haha, om det luktar igenom så har den en stark doft = god ost ehehe.

Dessa blir det:




Det är lätt hänt att jag tar dom som jag vet är goda, men då får man ju inte testa något nytt!
Så varje gång vi köper ostbricka etc. så väljer jag alltid iallafall en ost som jag inte smakat!
En favorit är Machego, för jäkla god.
Jag fick för mig att ta med mig en machego från frankrike hem till Sverige.. när vi var i Schweiz så var osten helt mjuk och varm trots att den legat i en kylbag haha!

Jag vet ingen som gillar ost lika mycket som jag, fattar inte hur jag kan tycka det är så gott! Jag kan äta ost till ALLT, eller bara äta det utan tillbehör då är det godast. Samma sak med smör, jag kan äta en smörklick! O äcklas av det men jag kan inte hjälpa det, det är sjukt gott haha!

När vi var i Los angeles så tipsade en man på vårt hotell om den bästa sushin - med mozzarella! Åååååh jag retar mig att vi inte åt det...


Nu ska jag skriva klart en uppsats, sen göra kapitel 1 i kemi!
Jävla skit, jag har fått hosta också... :(

Poulet

Såsen blev mycket god till laxen, vet att jag skrev att den inte var den godaste men den är förstås mycket god heheh!

Imorgon ska jag laga Poulet au vin jaune et aux morilles, fast utan murklor (morilles). Det betyder kyckling i vin jaune (ett speciellt gult vin, men ska använda vanligt vitt) med murklor.
Jag tänkte byta murklorna mot någon annan svamp, kommer nog bli smaskens!
Har lagt en hel kyckling att tina i kylen :) nu ska jag bara komma ihåg att köpa ingredienserna med hem från jobb hehe..

Lägger upp receptet imorgon för den som vill ha det :) om inte annat så är det bra för mig för då kan jag gå tillbaka och hitta det hehe!


Äckel-päckel vin

När vi var i Frankrike i somras så tjatade jag om att prova vin, det var lite halvt på skämt egentligen.
En dag när vi körde förbi massa vingårdar så frågade jag om vi inte kunde stanna, så det gjorde vi.

Vi smakade och köpte en flaska rosévin och en flaska vitt vin, mycket goda.

I fredags öppnade vi det vita och höll på att spy!
"Rebenshopen är fan godare än detta", sa O och var helt seriös.

Det var så äckligt att vi fick kväljningar, och det brände från halsen ända ner i magen.
Snacka om att vi var besvikna, det var ju gott när vi köpte det?
Och gammalt har det inte blivit för det var 3 år när vi köpte det och vi har inte ens haft det i 1 år! Dessutom har vi förvarat det så att ingen sol, eller så kan komma på det.
Ja jag vet faktiskt inte varför det smakar skit rent ut sagt!

Så jag bestämde mig för att laga mat på det, reducerar man det så försvinner en del av smaken.

Idag blir det lax på saltbädd kryddad med färsk persilja och svartpeppar (kanske lite lime sen när vi lägger upp den..). Till det blir det vanlig kokt potatis (är sjukt sugen på det), haricot verts och en sås jag gjort på bland annat vitt vin och hemmakokt hummerfond.


Här kommer receptet på såsen för den som vill prova! Det blev inte det godaste jag gjort, men absolut gott. Jag tror att en klick smör och citron hade gjort susen, men nu var det slut.

Fräs en halv hackad lök i olja tills den är genomskinlig. Häll på ca 1-1.5 dl vitt vin, låt reducera. Häll på ungefär lika mycket buljong/fond (går säkert bra med buljong+vatten) och en liten nypa dragon. Låt koka ihop.
Sila av löken och tillsätt ca 1 dl creme fraiche (grädde blir nog godare, men som sagt så tar man vad man har hehe).
Låt koka upp och smaksätt med vitpeppar, salt, lime/citron, socker och hackad persilja.
Red såsen och servera.


Lax på saltbädd, enklaste och godaste laxreceptet!

Häll grovsalt i en ugnsfast form så det täcker hela botten ordentligt. Lägg på laxen och krydda den efter smak och tycke.
Laga i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter eller tills laxen fiskfiber delar sig enkelt, överstek inte så att den blir torr.. den ska vara saftig!

Smaklig spis :)

För den svettiga!

Nej jag har inte blivit galen! Detta är den bästa deodoranten någonsin!

Jag kan ärligt säga att jag med min egen deodorant ibland luktar lite svett när jag har sovit en hel natt. Men med den här så luktar man aldrig svett!
Jag testade att inte tvätta armhålerna på 2 dygn, äckligt men värt en chans! Herregud, det luktade inget alls!!!

Man kan inte tro att det är sant :D
Ja den luktar kanske lite manligt men det struntar jag i hehe.

Så detta är ett tips till alla er som är lite svettigare än medelsvensson haha!


Jobb

Dags att jobba


Glad påsk!

Glad påsk allihopa!

Vi har och håller på att sätta upp kabelkanaler! Idag inköptes högtalarfästena så nu är dom uppsatta på väggen och snart är alla kablar och allt draget :)

Kan inte fatta att vi typ har allt på plats nu!
Eller ja, vi ska ha en liten kabelkanal till kökslampan med, det är väl det enda!
Sen att vi vill ha nytt köksbord och soffbord är en annan sak... Det duger ju med det vi har nu :)

Idag ska vi äta potatissallad med blå Kongo potatis, tournedos och citronfromage med rårörda hallon!

Upptäckte igår att jag tåler macarons, så jag åkte och köpte det innan - Satan vad god chokladen var!


Påskpresent

Jag köpte ju en påskpresent till älskling häromdagen, den var mycket uppskattad :)


Middag

Idag ska vi äta något enkelt men jääääkligt gott till middag :) Hemmagjorda hamburgare!

Här kommer receptet (alla kan väl göra hamburgare, men nu kanske ni får någon ny idé):
2 stk.

250 gram färs (lamm,nöt,gris,kyckling,vegetarisk)
1-2 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1/1-1 tsk paprikapulver
cayennpeppar efter smak (jag tog typ ett krm)
svartpeppar
lite salt
chipotlesalt (typ 1 nypa)
chiliflagor (mortla)
1-2 tsk pulveriserad köttbuljong (min var slut så jag skippade det)
1 ägg (kan uteslutas)
ströbröd (jag tar pofiber eftersom jag är gluten. Går även med söndermixad havregryn)
En skvätt mjölk/vatten/grädde/creme fraiche/gräddfil om färsen är för torr

Blanda allt och låt stå kallt tills du ska laga det. Ta ut yr kylen 1 timme innan tillagning (gör jag alltid med kött så det blir rumstempererat. Det förhindrar att köttet krymper och det får en fin stekyta direkt).
Forma 2 biffar och stek till önskad grad!



Hamburgerbröd, 10 stk:
  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • sesamfrön
  • Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt.
    Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen.
    Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och nästan allt vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i minst en halvtimme.
    Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
    Dela degen i 10 delar och forma dem till runda bullar.
    Häll sesamfrön på en tallrik och tryck ner varje bulle i den.
    Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i ca 10 min.
    Lägg även ett bakplåtspapper över bullarna och tryck till ordentligt med en tom plåt. Låt jäsa i 30-45 minuter.
    Sätt ugnen på 250 grader.
    Grädda hamburgerbröden i 7-8 minuter mitt i ugnen.
    Låt svalna under bakduk.

    Jag kanske ska säga att jag inte har gjort bröden än, så jag vet inte om dom blir bra hehe.
    Jag kommer byta ut mjölet mot 75% mängd av jyttemjöl istället, eller kanske utblandad även med fibermix.


    Servera med valfria tillbehör!
    Vi kommer ha ugnsbakade chipotlepotatis, barbecueketchup, ost, gurka, sallad, lök, hamburgerdressing och amerikansk senap till vårt :) tomat skippar vi för jag orkar inte gå och handla haha

    Vi får se om jag gör en hemmagjord barbecuesås.. är lite sugen på det, men tror inte jag orkar hehe!


    Något är fel

    Igår var jag ute med hunden i skogen en lång runda, fint väder som det var hade jag tagit på mig jympaskor som hade ganska plan sula.

    När jag skulle gå ut ur skogen vid vår parkering så kom en brant nedförsbacke och jag halkade till. För att inte halka igen så satte jag foten där jag trodde marken var torr, men det var den inte.
    Jag halkade och kände att jag skulle ramla så jag tog i marken med handen och landade med all min tyngd på handen.
    Det kom en otrolig smärta i handen och sen hängde den bara i sidan utan att jag ens kunde röra armen eller handen.
    Efter ca 5 minuter lyckades jag röra fingrarna och ta på hunden kopplet så vi kunde gå ut, det gjorde så jävla ont i handen.

    Hela handen och handleden svullnade upp och blev jätte tjock så jag la på en ispåse och ringde 1177.
    Hon tyckte jag skulle ringa sjukhuset och boka tid för röntgen efter det jag berättade, så jag ringde men ingen svarade.
    Eftersom jag aldrig vill gå till läkaren så tänkte jag att det kanske skulle gå över!

    Igår kväll när jag skulle lägga mig så pulserade och värkte handen och armen, ingen svullnad sen ispåsen, och det gjorde ont hela vägen upp till armbågen - det tog ett bra tag innan jag lyckades somna.

    Imorse vaknade jag med SKITont i HELA armen istället, varför åkte jag bara inte till sjukhuset igår?

    Om jag vänder handen så att jag ser handflatan och håller armen i luften, böjer handen lite lite bakåt, så stramar det och gör skit ont på undersidan av underarmen och handleden - ja det gör faktiskt ont bara jag vrider handen.
    Som om inte det var nog så gör det ont ända upp till baksidan av överarmen hela tiden. Det känns som en fruktansvärd träningsvärk, som att hela armen spänner sig!
    Armen är liksom tung..

    Jag tänkte vänta och se tills imorgon hur det är då, kanske jag bara har råkat sova på armen. Och Ja, jag vet att det är för att jag ramla igår, jag vill bara ha en ursäkt för att slippa gå till läkaren!

    Jag tror att jag har skadat ledbandet, har svårt att tro att det är en spricka iallafall...

    Jag ska åka imorgon, då kan jag ta bilen...

    Just nu måste jag nog ta någon form av smärtstillande, så ont gör det!
    Eftersom jag har rätt hög smärtgrad (tar i plåtar direkt från ugnen utan att tycka det bränns etc.) så är det svårt för mig att avgöra om det är "sjukhusont".
    Men hade O haft så här ont hade han nog åkt redan igår...

    Nu ska jag sluta gnälla och bita ihop i 24 timmar, det fixar jag.. om inte armen trillat av innan dess hehehe

    Potatissallad

    Här kommer receptet på potatissalladen jag gjorde hos mamma:

    Kokt potatis i halvor
    Skivade rädisor
    Delade miniplommontomater
    Ärtskott delade i lagom bitar
    Hackad rödlök
    Hackad persilja
    Dressing gjord på ca 1 dl olivolja, 2 tsk dijon, 1-2 vitlöksklyftor och en skvätt citron
    Salt peppar

    Blanda allt och ät ljummet :)
    Jag tror att detta var allt jag hade i hehe, annars får dom som åt av den kommentera vad jag glömt ;)


    Paris

    Efter lite sura miner från min sida så lyckades jag få älskling till att gå med på att kanske åka till paris i augusti iallfall.

    Jag har varit i Paris innan och där är såååå mysigt, man kan gå överallt!

    Jag hittade ett hotell som jag tror passar oss, men vissa kommentarer är helt sinnessjuka.
    Några gnäller på att rummen är pyttesmå, att det är liv och rörelse ute på gatan på kvällen, att dom i receptionen är otrevliga om man inte kan franska etc.
    JA så är det faktiskt ÖVERALLT i Paris, då ska man nog inte åka om man klagar på att rummen är små - eller så får man boka rum för typ 3000 kronor/natt om man vill ha ett stort rum.

    När jag var där så bodde jag mitt på Champs Elysee, rummen var PYTTEsmå.. alltså vi snackar så att man fick backa in och ut från toan haha.
    Och ja, hotellet var gammalt men man ska bara sova där.
    Å andra sidan så finns det nog inte värre hotell än det jag bodde på hahaha.


    Sur

    Idag är jag sur, sur för att jag inte lyckas övertala min andra hälft att åka till Paris!

    "det kommer fler tillfälle" säger han, men jag vill åka nu!!!!

    Jag vet att jag är tramsig men jag blir skit sur och ledsen!

    Det kostar bara 2200 för flyg, och egen lägenhet ons-lör!

    Nu ska jag gå sura och aldrig mer bli glad


    Förnekelse

    I många år Har jag levt i förnekelse, jag har struntat i mina allergier!

    Till sist var jag tvungen att ta tag i det, det är farligt att låta det vara!

    Innan trodde jag inte att jag var så mycket allergisk mot pollen, men nu har jag inset att det inte är normalt att vara "förkyld" hela sommaren haha.

    Jag tar mina allergitabletter varje morgon men nu inser jag att det inte räcker!
    Ögonen rinner hela tiden, jag är "förkyld" utan att vara stopp i näsan.. Läpparna är torra och bränner!

    Jag måste nog ringa vårdcentralen och få en kortisonspruta..
    Här om dagen när jag stod i kö på Coop så rann näsan hela tiden, en kvinna bakom mig kollade förskräckt och bytte plats som om jag hade någon smitta :(


    Rasat

    Sjukt hur hela ens värld kan rasa på en sekund!
    Allt vi byggt upp har fallit ner som ett trasigt korthus.

    Jag orkar inte igen!


    Ugnsstekta sköldpaddor

    Jag såg att det stod "ugnsstekta sköldpaddor" i en flik vid sidan på en sida jag var inne på - detta måste jag se tänkte jag!

    Fick upp denna bilden:


    Jag tänkte direkt "nääää vad synd om dom lilla sköldisarna, hur kan man ens äta dom???".
    Sen såg jag att dom var gjorda av prinskorv HAHA, snacka om att jag skämdes för att jag trodde dom var riktiga...

    Bild

    Bild på hur den ser ut när den är ur formen kommer senare :)


    Svåååårt

    Jag trodde verkligen inte att det skulle vara så omständigt, och först och främst ta så mycket tid, att göra tårtan!
    Allt måste svalna i rumstemperatur, och man kan inte göra nästa grej förrän en är klar.

    Här kommer receptet, det jag gjort hittills ser vääääldigt fint ut måste jag säga! Botten är superduper god har jag smakat hehe...

    200 g äkta mandelmassa
    1 dl mandelmjöl
    1 riven bittermandel - kan uteslutas
    3 äggvitor

    500 g frysta, osockrade hallon - tinade
    1 förpackning Mascarpone, 250 g
    3 äggulor
    2 dl Gelésocker Multi
    1 msk vaniljsocker
    saft av en ½ pressad lime
    3 gelatinblad (eller motsvarande mängd agar-agar för vegetarianer)

    1½ dl grädde
    40 g vit choklad, gärna med limesmak
    1 gelatinblad
    1 ask färska hallon - eller tinade, frysta om du inte får tag på färska

    Kör mandelmassan smulig i matberedare och tillsätt även bittermandeln och det extra mandelmjölet - för att tårtan ska bli lite mindre söt. Tillsätt äggvitan, och kör till en jämn smet.
    Kläm fast ett bakpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, smörj lätt runt kanterna, och häll i smeten. Grädda i 175 graders ugnsvärme, näst längst ned, ca 20 - 23 minuter tills ytan fått lätt brun färg. Låt svalna.
    Passera hallonen genom en finmaskig sil. Förhoppningsvis får du då ca 4 dl hallonpuré.
    Lägg gelatinbladen i blöt fem minuter.
    Blanda hallonpuré, äggulor, mascarpone och socker i en kastrukll, och sjud massan på svag värme några minuter. Tillsätt vaniljsocker, och låt gelatinbladen smälta ned i den varma hallonmassan. Pressa i lime. Låt svalna till rumstemperatur.
    Lägg mandelbotten på ett fat, och montera formens kant runtom. Häll på hallonmassan. Om det är "otätt" kan du fästa en kant av dubbelvikt bakplåtspapper eller klippa till over-headfilm som en kant runtom - alternativt köpa färdiga remsor i köksbutik om du är riktigt lyxig.
    Ställ kallt i kylskåpet att stelna helt.
    Lägg gelatinbladet till chokladgrädden i blöt i kallt vatten. Hetta upp ½ dl av grädden, och bryt ned den vita chokladen. Rör tills det smälter, och smält också ned gelatinbladet. Låt svalna, och blanda med resterande grädde. Ställ in i kylskåp att bli riktigt kallt, och vispa sedan chokladgrädden fast. Bred ett tunt lager chokladgrädde över tårtan, spritsa toppar runtom, och täck med färska hallon och ev citronmelissblad.


    Mums

    Jag håller på med en tårta, vi får se hur den blir!

    Bottnen blev perfekt och nu håller hallonmassan på att svalna och stelna, håll tummarna för att det blir bra!
    Sen ska jag göra någon slags grädde också..

    Idag har varit en otursdag!
    Först råkade jag köpa 125 gran Hallon för 55 kronor!!!!!! Helt sinnessjukt..
    Sen glömmer jag ta nycklarna av O så jag får köra och hämta dom vilket tog en timme..


    Mums fiillibabba

    Guuuud vad god pizzan blev! Eller pizzorna kanske jag ska säga, grabbarna gillade sin med!

    Jag börjar få kläm på det här med glutenbakning, och jyttemjölet var en höjdare!
    Det vanliga jyttemjölet består av råris, majs och bovete, betfiber, psylliumfröskal, potatisstärkelse, tarakärnmjöl, johannesbrödkärnmjöl, xanthangummi.
    Sen är jyttemjöl teff gjort av ett frö från ett etiopiskt sädesslag - ett slags strå!

    Nu är jag supersugen på att köpa mandelmjöl och baka en riktigt god kaka :)

    Pizza!

    Nu har jag precis kokat ihop en tomatsås till pizzan och gjort min pizzadeg! Jag tänkte lägga upp recepten här, även om ni inte är glutenintoleranta så kanske ni känner någon som är eller så. Dessutom så funkar det bra för mig om jag tappar bort receptet - då kan jag gå tillbaka hit och kolla hehe!

    Jennys Pizzasås

    1 burk hela plommontomater
    1 näve torkad oregano
    1 näve torkad basilika
    2 nypor socker
    1/2 hackad lök
    2 små klyftor vitlök
    salt
    peppar
    olivolja

    Stek löken och vitlöken i olivolja tills löken är genomskinlig. Häll på tomaterna och mosa grovt med en träslev eller annat verktyg som du rör med.
    Häll på örterna, sockret, lite peppar och lite salt.
    Låt koka ihop i 10-20 minuter och smaka av med salt och peppar.
    Ta av från plattan och kör med mixer tills det är en slät blandning.
    Jag skulle tippa på att detta räcker till två plåtar pizza, men jag vet förstås inte säkert!


    Glutenfri pizzadeg

    50g färsk jäst
    4 dl ljummet vatten
    ½ dl olivolja
    6 dl Jyttemjöl original
    1 - 2 dl Jyttemjöl Teff
    2 tsk fiberhusk
    ½ tsk bakpulver
    1 tsk salt
    1 tsk honung

    Ljumma vatten och olivolja, och lös upp jästen i blandningen. Tillsätt salt och honung. Blanda mjölet - förutom 1 dl av Teffmjölet - med övriga ingredienser, och rör ned det. Knåda degen på lågt varvtal i matberedaren ca 10 minuter, tills degen släpper kanten. Tillsätt ev det sista av teffmjölet om det behövs. Låt jäsa övertäckt en timme.
    Ta upp degen och knåda igenom den. Dela i två delar. Kavla ut en del i taget på bakplåtspapper till en tunn platta

    Jag halverade receptet eftersom jag hade köpt färdig deg till dom andra, en plåt räcker och blir över till mig. Sen använde jag physallium,eller hur det stavas, istället för fiberhusk.

    Nu står degen på jäsning i solen, hoppas den blir god!

    Pizzorna ska fyllas med ost, skinka, tomatsås, svamp och lök. Kanske jag gör ostfyllda kanter med hehehe...


    Nej nu måste jag plugga!

    Mjöl och bilar

    Just ny sitter jag proppmätt av soppa och kan inte röra mig!

    Igår fick jag av misstag tag på det bästa glutenfria mjölet som jag inte ens visste fanns!
    Gjorde pannkakor igår och alla tyckte dom Blev godare än vanliga :)

    Idag ska jag göra pizzadeg tänkte jag :)
    Har försökt hitta fiberhusk utan framgång så idag frågade jag personalen. Det visade sig att det inte finns mer och är samma som physallium - perfekt för det har jag redan hemma!
    Det är lite klurigt att baka glutenfritt men man får lära sig små knep!
    Detta mjölet, jyttemjöl, gör att degen får samma konsistens som med vanligt mjöl och dessutom är mjölet gott!

    Idag fick O sig en utskällning bara för att jag var arg på min mobil - känner mig så dum!
    Så jag köpte en liten påskpresent :) vad kan jag inte skriva förrän han har fått den haha!

    Förresten hittade jag en grej idag så att man kan göra glutenfri färsk pasta, det måste testas snart hehe!


    Det ni aldrig trodde

    Vi ska göra lite ärende idag så jag tog på mig mina nya bruna högklackade Skor - stoooort misstag!
    Herregud vad ont dom gjorde, jag klarade knappt att gå till bilen!!!
    Det är nån sjuk vinkel på dom så att det känns som att vristen Ska knäckas vilken sekund som helst!

    Vem trodde att jag inte skulle kunna gå i högklackat? Herregud...
    O fick springa upp och hämta mina converse istället haha.
    Så nu är det bekräftat - jag har blivit gammal!