migrän och knäcke

Jag har haft sån migrän idag men efter en panodil och en diklofenak så övergick det till "vanlig" huvudvärk.

Jag blev så sugen på att baka knäckebröd så nu är det i ugnen!
Hittade ett recept som fått jäääätte många positiva kommentarer.
Här kommer det - självklart kan man byta ut fröerna och mjölet till precis vilka fröer/mjölsorter som man själv vill ha.
Jag skriver det med dom fröerna och det mjölet som jag valde så kan ni byta ut själv om ni vill baka knäcke :)´
Observera att det ska vara 2 dl mjöl, jag tog 1.5 eftersom teffmjöl funkar annorlunda och dessutom tog jag 0.5 dl extra frö istället.

Knäckebröd
1 plåt

1 dl fibermjöl
0.5 dl teffmjöl
1 dl skalat sesamfrö
1 dl solroskärnor
0.5 dl linfrö
salt
2 dl kokande vatten
0.5 dl olivolja (går med rapsolja med)

1. Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Lägg degen på en bakplåt klädd med bakpapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla/tryck ut tills det är tunt.

2. Grädda cirka en timma i 150 grader. Knäckebrödet ska vara riktigt hårt när det är klart.

3. Har man varmluftsugn kan man ju köra flera plåtar åt gången, då är det bara öka på mängden ingredienser.

Man kan även krydda degen med rosmarin, anis eller något annat som man gillar. Eller varför inte lite flingsalt på toppen av knäcket?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback