Pluggpaus och bullar
I min pluggpaus bestämde jag mig för att baka glutenfria bullar, så gott med bullar på morgonen!
Här kommer mitt hemmagjorda recept som blev SKITgott!
Glutenfria källarfranska:
Ca 12 stycken
3 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst
2 tsk socker
1/1 tsk salt
4 dl jyttemjöl teff
2 dl grov mix
1/5 dl fibrex
2 tsk psyallium
1 tsk bakpulver
1/2 msk olivolja
Lös jästen i vattnet, tillsätt olja socker och salt.
Blanda mjölet, bakpulvret, fibrex och psyallium. Häll på vätskan och knåda till en deg. Blir det för torrt så tillsätt mer vatten eller tvärtom.
Rulla till en korv och skär 12 skivor, doppa ena sidan i grov mix och borsta av försiktigt.
Lägg på en plåt och tryck till dom lite försiktig, låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
In i ugnen på 250 grader i 7-10 minuter KLART!
Här kommer mitt hemmagjorda recept som blev SKITgott!
Glutenfria källarfranska:
Ca 12 stycken
3 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst
2 tsk socker
1/1 tsk salt
4 dl jyttemjöl teff
2 dl grov mix
1/5 dl fibrex
2 tsk psyallium
1 tsk bakpulver
1/2 msk olivolja
Lös jästen i vattnet, tillsätt olja socker och salt.
Blanda mjölet, bakpulvret, fibrex och psyallium. Häll på vätskan och knåda till en deg. Blir det för torrt så tillsätt mer vatten eller tvärtom.
Rulla till en korv och skär 12 skivor, doppa ena sidan i grov mix och borsta av försiktigt.
Lägg på en plåt och tryck till dom lite försiktig, låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
In i ugnen på 250 grader i 7-10 minuter KLART!
Kommentarer
Trackback