Middag

Hittade ett recept som verkade sååå smaskigt så jag var tvungen att laga det, så nu är det i ugnen.

Här kommer receptet:

Kyckling med basilika, bacon och bönor:
2 personer

2 kycklingbröst
1/2 kruka basilika
3-4 klyftor vitlök
salt
peppar
olivolja
250 gram tomater delade i stora bitar
1 paket bacon
1-1.5 dl vatten
1/2 kycklingbuljong tärning
1 burk avsköljda cannellinibönor

Lägg 3 basilikablad på varje sida av varje kycklingbröst, salta och peppra och linda varje bröst med bacon.
Värm olivolja i en stekpanna och lägg i kycklingen när oljan är varm. Stek så baconen blir gyllene på varje sida om kycklingen.
När baconen är brun så lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Häll i tomaterna i stekpannan, vitlöksklyftorna delade i stora bitar, hälften av basilikan som är kvar, vattnet och buljongen och rör ihop snabbt. Häll över det i den ugnsfasta formen. Salta och peppra.
Sätt in i varmluftsugn på 160 grader i 40 minuter med formen täckt av folie.
Ta ut formen och blanda i bönorna i såsen, sätt in igen utan folie på 220 grader i 30 minuter eller tills tomaterna börjar bli lite gyllene och kycklingen är riktigt mör.
Ta ut ur ugnen och riv resterande basilika grovt med händerna, strö över rätten och servera!

Egentligen skulle man ha torrt vitt vin istället för vatten och buljong, men jag hade inte det så det borde gå hur bra som helst ändå!
Dessutom skulle man ha kycklinglår och vitlöken skulle egentligen halveras (ett helt huvud), men lite ändringar får man ju göra hehe.
Jag tänkte servera det med en ruccolasallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback