Nötstek
Idag blir det stek till middag, blev så sugen på kött efter allt restaurangletande innan hahah!
Hade en 1.2 kilos fransyska i kylen som jag nu har satt i ugnen.
Många väljer att inte köpa fransyska för det är "segt" men jag har aldrig fått en seg fransyska (peppar, peppar), det handlar ju om hur man lagar den förstås.
Jag brukar göra köttgrytor som får koka 2-3 timmar. Fransyska smakar mycket är och är riktigt gott när man lagar det rätt!
Här kommer iallafall mitt recept på stek som jag aldrig misslyckas med:
1-1.5 kg fransyska
Vitlök
Färska örter
Salt
Peppar
1 gul lök
vatten
Klipp/hacka örter av valfri sort till lagom storlek. Jag brukar klippa citrontimjan i lagom bitar, och med vanlig timjan så tar jag bara bladen. Hacka vitlöken i skivor, fördela detta jämnt under nätet som håller samman köttet.
Salta och peppra.
Lägg köttet i en ugnsfast form och lägg i löken som du skurit i lagom stora klyftor, häll på lite vatten runt om.
Sätt in i ugnen på 125 grader i ca 2 timmar, kanske mer men det ser man på köttet!
Vill du ha den rosa i mitten så har jag för mig att innertemperaturen ska vara 65 grader.
Servera med kokt potatis/hasselbackspotatis, sås, gelé och goda grönsaker!
Vi ska ha hasselbackspotatis, gelé och hemmakokt rödkål till.
Detta receptet funkar självklart med alla annan typ av stek med, lammstek tex.
Hade en 1.2 kilos fransyska i kylen som jag nu har satt i ugnen.
Många väljer att inte köpa fransyska för det är "segt" men jag har aldrig fått en seg fransyska (peppar, peppar), det handlar ju om hur man lagar den förstås.
Jag brukar göra köttgrytor som får koka 2-3 timmar. Fransyska smakar mycket är och är riktigt gott när man lagar det rätt!
Här kommer iallafall mitt recept på stek som jag aldrig misslyckas med:
1-1.5 kg fransyska
Vitlök
Färska örter
Salt
Peppar
1 gul lök
vatten
Klipp/hacka örter av valfri sort till lagom storlek. Jag brukar klippa citrontimjan i lagom bitar, och med vanlig timjan så tar jag bara bladen. Hacka vitlöken i skivor, fördela detta jämnt under nätet som håller samman köttet.
Salta och peppra.
Lägg köttet i en ugnsfast form och lägg i löken som du skurit i lagom stora klyftor, häll på lite vatten runt om.
Sätt in i ugnen på 125 grader i ca 2 timmar, kanske mer men det ser man på köttet!
Vill du ha den rosa i mitten så har jag för mig att innertemperaturen ska vara 65 grader.
Servera med kokt potatis/hasselbackspotatis, sås, gelé och goda grönsaker!
Vi ska ha hasselbackspotatis, gelé och hemmakokt rödkål till.
Detta receptet funkar självklart med alla annan typ av stek med, lammstek tex.
Kommentarer
Trackback