Pizza!
Nu har jag precis kokat ihop en tomatsås till pizzan och gjort min pizzadeg! Jag tänkte lägga upp recepten här, även om ni inte är glutenintoleranta så kanske ni känner någon som är eller så. Dessutom så funkar det bra för mig om jag tappar bort receptet - då kan jag gå tillbaka hit och kolla hehe!
Jennys Pizzasås
1 burk hela plommontomater
1 näve torkad oregano
1 näve torkad basilika
2 nypor socker
1/2 hackad lök
2 små klyftor vitlök
salt
peppar
olivolja
Stek löken och vitlöken i olivolja tills löken är genomskinlig. Häll på tomaterna och mosa grovt med en träslev eller annat verktyg som du rör med.
Häll på örterna, sockret, lite peppar och lite salt.
Låt koka ihop i 10-20 minuter och smaka av med salt och peppar.
Ta av från plattan och kör med mixer tills det är en slät blandning.
Jag skulle tippa på att detta räcker till två plåtar pizza, men jag vet förstås inte säkert!
Glutenfri pizzadeg
50g färsk jäst
4 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
6 dl Jyttemjöl original
1 - 2 dl Jyttemjöl Teff
2 tsk fiberhusk
½ tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk honung
Ljumma vatten och olivolja, och lös upp jästen i blandningen. Tillsätt salt och honung. Blanda mjölet - förutom 1 dl av Teffmjölet - med övriga ingredienser, och rör ned det. Knåda degen på lågt varvtal i matberedaren ca 10 minuter, tills degen släpper kanten. Tillsätt ev det sista av teffmjölet om det behövs. Låt jäsa övertäckt en timme.
Ta upp degen och knåda igenom den. Dela i två delar. Kavla ut en del i taget på bakplåtspapper till en tunn platta
Jag halverade receptet eftersom jag hade köpt färdig deg till dom andra, en plåt räcker och blir över till mig. Sen använde jag physallium,eller hur det stavas, istället för fiberhusk.
Nu står degen på jäsning i solen, hoppas den blir god!
Pizzorna ska fyllas med ost, skinka, tomatsås, svamp och lök. Kanske jag gör ostfyllda kanter med hehehe...
Nej nu måste jag plugga!
Jennys Pizzasås
1 burk hela plommontomater
1 näve torkad oregano
1 näve torkad basilika
2 nypor socker
1/2 hackad lök
2 små klyftor vitlök
salt
peppar
olivolja
Stek löken och vitlöken i olivolja tills löken är genomskinlig. Häll på tomaterna och mosa grovt med en träslev eller annat verktyg som du rör med.
Häll på örterna, sockret, lite peppar och lite salt.
Låt koka ihop i 10-20 minuter och smaka av med salt och peppar.
Ta av från plattan och kör med mixer tills det är en slät blandning.
Jag skulle tippa på att detta räcker till två plåtar pizza, men jag vet förstås inte säkert!
Glutenfri pizzadeg
50g färsk jäst
4 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
6 dl Jyttemjöl original
1 - 2 dl Jyttemjöl Teff
2 tsk fiberhusk
½ tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk honung
Ljumma vatten och olivolja, och lös upp jästen i blandningen. Tillsätt salt och honung. Blanda mjölet - förutom 1 dl av Teffmjölet - med övriga ingredienser, och rör ned det. Knåda degen på lågt varvtal i matberedaren ca 10 minuter, tills degen släpper kanten. Tillsätt ev det sista av teffmjölet om det behövs. Låt jäsa övertäckt en timme.
Ta upp degen och knåda igenom den. Dela i två delar. Kavla ut en del i taget på bakplåtspapper till en tunn platta
Jag halverade receptet eftersom jag hade köpt färdig deg till dom andra, en plåt räcker och blir över till mig. Sen använde jag physallium,eller hur det stavas, istället för fiberhusk.
Nu står degen på jäsning i solen, hoppas den blir god!
Pizzorna ska fyllas med ost, skinka, tomatsås, svamp och lök. Kanske jag gör ostfyllda kanter med hehehe...
Nej nu måste jag plugga!
Kommentarer
Trackback