Currykyckling
Som alla kanske redan vet så är O's absoluta favoriträtt (förmodligen delad förstaplats med köttfärssås) Currykyckling!
Så idag har jag varit snäll nog att laga det, det sköter sig i princip själv och blir alltid smarrigt.
Här kommer receptet på det för dom som vill ha någon lättlagat och billigt:
Currykyckling
1 gryta
1 hel tinad eller färsk kyckling
1 morot
1 lök
några nejlikor
salt
vitpeppar
vatten
curry
ca 50 gram smör
Koka kycklingen i vatten med en delad lök, en delad morot, salt, vitpeppar och några nejlikor. När kyckling är färdig låter du den vila innan du plockar den (annars kommer du bränna av dig fingrarna, jag gör det varje gång!). SPARA KYCKLINGVATTNET!!!!
Smält smör i en gryta och häll på ca 5 msk madrascurry (man kan ta mer eller mindre), låt brynas i ca 5 minuter.
Häll i kycklingköttet som du plockat i lagom stora bitar och vänd runt i curryn. Spä med kokvattnet till önskad mängd och låt koka tills du tycker den smakar lagom. Red eventuellt såsen.
Ibland kokar jag såsen i 1 timme och ibland i 15 minuter, det väljer man själv beroende på hur mycket tid man har! Ibland låter jag såsen vara tunn, ibland reder jag den.
Servera med naanbröd, kokosflingor, russin, mango/chili pickles, mango chutney och kanske några inlagda mandariner! Förresten, glöm inte riset hehe!
Smaklig spis!
Så idag har jag varit snäll nog att laga det, det sköter sig i princip själv och blir alltid smarrigt.
Här kommer receptet på det för dom som vill ha någon lättlagat och billigt:
Currykyckling
1 gryta
1 hel tinad eller färsk kyckling
1 morot
1 lök
några nejlikor
salt
vitpeppar
vatten
curry
ca 50 gram smör
Koka kycklingen i vatten med en delad lök, en delad morot, salt, vitpeppar och några nejlikor. När kyckling är färdig låter du den vila innan du plockar den (annars kommer du bränna av dig fingrarna, jag gör det varje gång!). SPARA KYCKLINGVATTNET!!!!
Smält smör i en gryta och häll på ca 5 msk madrascurry (man kan ta mer eller mindre), låt brynas i ca 5 minuter.
Häll i kycklingköttet som du plockat i lagom stora bitar och vänd runt i curryn. Spä med kokvattnet till önskad mängd och låt koka tills du tycker den smakar lagom. Red eventuellt såsen.
Ibland kokar jag såsen i 1 timme och ibland i 15 minuter, det väljer man själv beroende på hur mycket tid man har! Ibland låter jag såsen vara tunn, ibland reder jag den.
Servera med naanbröd, kokosflingor, russin, mango/chili pickles, mango chutney och kanske några inlagda mandariner! Förresten, glöm inte riset hehe!
Smaklig spis!
Kommentarer
Trackback