Middag
Idag blir det kycklinglår fyllda med örter och citron. Till det ska vi ha en linssallad, ris och en sås med turkisk yoghurt.
Detta var första gången jag gjorde en linssallad, har bara gjort bönsallad innan. Konstigt nog har jag bara ätit linser i gryta. Jag har missat något för nu när jag smakade av min sallad så var den underbart god!
Här kommer ett recept som är supergott, supersnabbt, superenkelt och nyttigt.
Bönsallad/Linssallad
Valfri mängd bönor (om du tar på burk så skölj dom och låt rinna av). Jag brukar blanda olika bönsorter eller ta bondbönor, men alla sorter går bra!
salt
peppar
olivolja
citronsaft
vitlök
ev. tomat
Gör en dressing på 2 delar olivolja, 1 del citronsaft, vitlök, salt och peppar. Slå över bönerna/linserna och smaka av, behövs det mer citron etc.?
Hacka några tomater (detta kan uteslutas) och blanda i. Jag brukar strö på lite persilja med, men även det går att utesluta.
Klart att servera!
Detta var första gången jag gjorde en linssallad, har bara gjort bönsallad innan. Konstigt nog har jag bara ätit linser i gryta. Jag har missat något för nu när jag smakade av min sallad så var den underbart god!
Här kommer ett recept som är supergott, supersnabbt, superenkelt och nyttigt.
Bönsallad/Linssallad
Valfri mängd bönor (om du tar på burk så skölj dom och låt rinna av). Jag brukar blanda olika bönsorter eller ta bondbönor, men alla sorter går bra!
salt
peppar
olivolja
citronsaft
vitlök
ev. tomat
Gör en dressing på 2 delar olivolja, 1 del citronsaft, vitlök, salt och peppar. Slå över bönerna/linserna och smaka av, behövs det mer citron etc.?
Hacka några tomater (detta kan uteslutas) och blanda i. Jag brukar strö på lite persilja med, men även det går att utesluta.
Klart att servera!
Kommentarer
Trackback