Smaskig måltid

Idag har jag ansträngt mig med maten lite extra och det blir gudomligt gott, okej jag har bara smakat såsen ännu haha!
 
Här kommer receptet
 
Fläskfilé al orange med apelsin - och vit tryffelsås
 
Putsa filén och ta bort eventuella hinnor. Rulla den i Orangepepper så att hela filén är täckt. Bryn i smält smör på hög värme tills den fått färg. Sätt in i ugnen på 90-120 grader tills den nästan är klar. Låt sedan vila i folie i 15-30 minuter.
Pressa en apelsin i en gryta, hacka en halv lök och lägg i samt en lite kvist rosmarin. Pressa i en skvätt citron, finmald svartpeppar, lite salt och nästan en halv tärning kalvbuljong. Droppa i lite vit tryffelolja och låt koka en liten stund.
Sila skyn och häll tillbaka i grytan, späd med ungefär lika mycket grädda som där var apelsinsaft. Blir lagom till ungefär två personer.
 
Till detta ska vi ha bakad potatis, finhackad gräslök, gräddfil, smöööööör och en smarrig sallad med baby plommontomater!
Till efterrätt blir det chokladkaka.
 
Chokladkaka
 
150 g rumsvarmt smör
1½ dl mörkt muscovadosocker
3 äggulor + 2 äggvitor
175 gram mörk choklad
150 g mandelmjöl - ca 3½ dl

½ dl grädde
100 g mörk choklad

vispad grädde,
färska jordgubbar

Dela på äggulor och äggvitor. Spar en äggvita till
något annat (matbröd t ex), och vispa de övriga två riktigt fast.
Smält
chokladen i vattenbad, och ställ att svalna lite.
Vispa smör och socker
riktigt pösigt och fluffigt.
Vispa ned äggulorna, och rör ned den smälta
chokladen.
Rör ned mandelmjölet och blanda om väl, innan du försiktigt, med
stora luftiga tag, vänder ned äggvitorna.
Fodra en form med löstagbar kant
med bakplåtspapper, och smörj botten lätt.
Häll i smeten, jämna till ytan,
och grädda i 150 graders ugnsvärme ca 30 minuter.
Låt stå och stadga till sig
5 minuter innan du häller över glasyren, som du gör genom att hetta upp grädden,
bryta ned chokladen, och röra tills det smält.
Låt kakan kallna helt innan du
tar bort formens kant. Ställ den gärna i kylskåpet att bli riktigt, riktigt
kall.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass samt färska jordgubbar
eller andra bär
 
Receptet är taget ur min absoluta favoritblogg http://kjerstismatochprat.blogspot.se/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback