Dagens
Idag glömde min kära man att ta upp kyckling innan han gick till jobbet så det blir ingen wok idag haha!
Istället så lagar jag persiljestuvad potatis med Bratwurst och bönsallad - gott och enkelt!
Jag tänkte först göra dillstuvad potatis men har ingen färsk dill så det får bli persilja, och jaaaaa jag vet att man ska ha isterband till men nu har vi inte det hehe. Något som annars är för jäkla gott.. jag MÅSTE köpa isterband nästa vecka!
Iallafall, här kommer mitt recepet. Dock är maten inte klar än så jag vet ju inte om jag gör exakt så här..
Persiljestuvad potatis
Lagom mängd potatis beroende på hur många ni är
Hackad persilja
salt
peppar
mjöl (jag tar glutenfritt såklart)
grädde/mjölk (jag tror jag tar 50/50)
smör
Dela potatisen i lagom stora bitar och koka i lättsaltat vatten ca 15-20 minuter, låt svalna någon minut. Smält smör i grytan du kokte potatisen i (då spar du disk haha) och blanda i mjölet. Späd med grädde/mjölk lite i taget under vispning. Häll i önskad mängd persilja och smaka av med salt och peppar.
Låt stuvningen tjockna och vänd i potatisen.
Jag skulle kunna tänka mig att man kan pressa i lite vitlök med - jag har inte testat men det känns som att det hade blivit gott hehe!
Bönsallad
Valfri sort och mängd bönor på burk eller hemkokta
några tomater
1/2 ekologisk citron
olivolja
salt
peppar
Om du har burkbönor så häll dom i en sil och skölj av dom ordentligt i kallt vatten. Dela tomaterna i små bitar och blanda allt i en skål. Smaka av med citron, olivolja, salt och peppar!
Världens lättaste och såååå gott till allt.. kan även tillsättas lite hackad rödlök.
Och ja, korven steker man ju bara hehe :)
Kommentarer
Trackback