Dagens recept
Okej här kommer dagens middag, jag har förstås inte gjort klart allt så jag vet inte exakt vad det blir till hehe.
Jag är en fena på fisk eftersom det är min absoluta favorit, så idag är det lax!
Örtig lax, 3 port
3 bitar lax
2 ekologiska citroner
färsk gräslök
färsk persilja
smör
salt
peppar
Sätt ugnen på 120-150 grader (helst 120, fast har man inte tid så har man inte). Salta och peppra laxen i en ugnsfast form.
Hacka persilja och gräslök (mängden väljer du själv) och strö över fisken. Skär små smörbitar och lägg ett par stycken över varje fiskbit. Skiva citronerna och lägg över så fisken täcks. Man kan även hälla på lite jordnötsolja på fisken innan man kryddar, det brukar jag ofta göra men idag gjorde jag inte det.
Sätt in i ugnen i 20-30 minuter, fisken ska bakas långsamt så den blir riktigt saftig. Låt gärna vila 10 minuter under folie innan den äts!
Ett av mina tips är att ALLTID låta kött,fisk och fågel bli rumstempererat innan tillagning. Får du ofta vätska i stekpannan etc. när du steker kött fisk eller fågel? Jo det är för att det du stekte var kallt när du la på det, alltså sipprar vätskan ut ur det när du steker det - som resultat får du torrt kött, fisk eller fågel.
Samma sak gäller när man stekt klart t.ex kött så ska man alltid låta det vila för annars rinner alla safter ut när man skär i det!
Till detta tänkte jag göra en sallad på mungbönor, rödlök, mini plommontomater, vitlök och lite annat smått och gott som jag inte kommit på än haha! Sen potatis och gräddfilsås kanske..
Något annat som är sjukt gott till lax är kokta rödbetor, kräm av pepparrot och creme fraiche och palsternackspuré åååååh så gott!
Kommer bilder från mobilen :)
Kommentarer
Trackback