Dagens middag!
Idag har vi varit på Naturhistoriska riksmuseet, så kul :)
Jag har gjort middag precis och väntar bara på att riset ska bli klart sen ska vi äta - så här kommer dagens middagstips!
Jennys sydafrikanska vegetariska curry:
1 aubergine
1 lök
3 morötter
1 gul paprika
1 grön paprika
1 klyftor vitlök
naturell yoghurt, grekisk eller liknande
kokosmjölk
3-5 relativt små tomater
mald ingefära
piripiri krydda
durban curry
salt
Skär auberginen i ca 2 cm tjocka skivor och dela så det blir trekanter. Hacka morötterna i ca 1x1 cm stora bitar. Hacka lök och tomater grovt. Hacka paprikan i ganska stora bitar.
Stek lök och morötter i olja så att det mjuknar, häll på övriga grönsaker samt vitlök och lite salt. Stek tills auberginen har krympt lite och grönsakerna är i den konsistensen som du föredrar. Häll på 1-2 msk durban curry, 1 msk piri piri, och 1-2 tsk ingefära och låt steka någon minut. Häll på ungefär lika stor mängd kokosmjölk som yoghurt tills det finns så mycket sås som du föredrar.
Servera med ris och chapatis eller något annat bröd!
Detta får bli veckans vegetariska som jag har slarvat lite med den senaste tiden!
Den luktar heeeeeelt underbart för övrigt hehe..
Imorgon ska jag göra Thailändsk Tom Yam med kyckling, receptet kommer så fort jag hittat på det hehe :)
Kommentarer
Trackback