Bullmamma

Nu har jag precis stoppat in två bröd i ugnen som jag har bakat, tänkte äta några goda smörgåsar sen till lunch!
Jag äter i princip aldrig nybakat bröd eftersom jag är glutenintolerant - allt bröd är ju djupfryst!
 
Så igår kväll bestämde jag mig för att åka och handla så jag kunde baka bröd idag. Jag har ett recept som blir riktigt bra, har testat det innan, så jag körde på det igen fast med lite justeringar. Här kommer receptet!
 
 
2 limpor bröd
 
10 dl Lailas mjölmix
2 dl Finax grov mjölmix
2 dl mixad Fibrex
0,5
dl psylliumfrö
10 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vit sirap (egentligen ska man ha mörk men jag hade inte det hemma)
1 liter fil
2 morötter, rivna
1 msk brödkrydda
smör
olivolja
 
Blanda ihop alla torra ingredienser nogrannt. Häll på sirap, fil och dom rivna morötterna. Vispa med elvisp tills allt är en klibbig deg.
Smörj två brödformar med smör (jag tog 2 stycken 2 liters formar) och fördela degen jämt i formarna. Ringla över lite olivolja på toppen.
Grädda 1 timme på 175 grader.
När brödet är klar så stjälp upp det ur formen och låt svalna. Skär det sedan i skivor eller i halvor och frys in om du inte ska äta det samma dag.
 
Detta är världens lättaste recept och degen tar bara 5-10 minuter att göra, sen sköter brödet sig själv i ugnen!
 
Jag köpte även gluten substitut så degen ska bli exakt som med vetemjöl, så jag tänkte baka något mer idag men vet inte vad än hehe!
Funderar på pannkakor tills ikväll, dom blir godare när dom är glutenfria konstigt nog! Men jag vill baka något annat med... något bröd eller bullar som jag kan ha i frysen..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback