Alla gör som dom vill MEN.. hehe
Jag tänkte dela med mig av mitt recept på min absoluta favoriträtt (älsklings med för den delen), varken jag eller O har ätit godare köttfärssås någonstans - det är sant! Så här görs den varje gång här hemma..
Jennys köttfärssås:
500 gram nötfärs eller kalvfärs
1 stor gul lök
2 pressade klyftor vitlök
2 stycken burkar krossade tomater (400 gram styck)
1 tärning kalvbuljong
1 tärning mörk oxbuljong
1-2 msk fryst basilika
nymalen svartpeppar
salt
socker
Ca 2 msk chilisås
2-4 msk ketchup
2-4 msk tomatpure
1 dl grädde eller creme fraiche (i nödfall 3.5% mjölk)
Olivolja
nyriven parmesan
Stek hackad lök i olivolja tills den är genomskinlig, häll på köttfärsen. Medan köttfärsen steker så hackar du den i små bitar, pressa ner vitlök, häll på basilikan och svartpeppar och låt steka tills köttet nästan är klart. Häll på tomatpure och chilisås och stek någon minut, häll på tomaterna och grädden.
Smaka av med salt, peppar och lite kechup (här kan även tillsättas en slurp rött vin eller lite rödvinsvinäger).
Lägg i buljongen och låt koka under lock i 15-45 minuter beroende på hur mycket tid du har.
Servera med nykokt pasta och nyriven parmesan!
Finns ingen godare köttfärssås :)
Och NEJ, man kan inte hoppa över något eller ta mindre av det hehe.. och dessutom går det inte lika bra med oregano för det är inte samma krydda!
Kommentarer
Trackback