Jag tror jag dör!
Alltså jag dör nästan så god soppan blev!
Helt seriöst den godaste soppan jag ätit i hela mitt liv, finns nog inget som kan slå den!
Skriver snabbt hur jag gjorde, den rekommenderas verkligen!
Jag kokte delade skal från 2 stycken humrar (okej jag tog bort huvudet och hjärnan för det äcklade mig) tillsammans med 1 hackad lök, en vitlöksklyfta, 2 lagerblad, 10 pepparkorn, lite tomatpure, persilja och vatten. Det kan ha varit något mer, det minns jag inte. Men man kan ta vad man har!
Låt koka typ 1 timme eller så, kanske mer, ni får smaka när den är lagom god.
Sen silade jag av skalen osv.
Fräs en halv lök i smör tillsammans med pytte lite chili, massor av paprikapulver och saffran (tack per och therese för dom fina kryddorna!). Slå på buljong... ett par deciliter!
Häll på några deciliter vispgrädde, persilja, dill och typ en halv citron (ni får själv smaka av). Låt koka upp och red såsen. Om det behövs så häll på lite mer buljong, citron eller grädde. Salta och peppra!
Mixa såsen med en stavmixer, kyl den och värm på sen när den ska ätas.
Jag funderar på att göra hemmagjorda brödkrutonger till (hacka rostebröd och stek gyllenbruna i en stekpanna) fast man måste ju inte göra det så avancerat - man kan köpa färdiga heheh!
Kan tänka mig att det hade blivit jätte gott med en släng madeira, cognac eller vin i soppan men nu hade jag inte det. Men har ni det och ska göra soppan så prova :)
Man kan även lägga i hummerkött, räkor, kräftor eller vad man nu vill.. om man vill ha kött i den!
Kanske kan man servera den med lite färsk timjan?
Ja nu ska jag sluta hehe!
Men ni MÅSTE testa denna!
Helt seriöst den godaste soppan jag ätit i hela mitt liv, finns nog inget som kan slå den!
Skriver snabbt hur jag gjorde, den rekommenderas verkligen!
Jag kokte delade skal från 2 stycken humrar (okej jag tog bort huvudet och hjärnan för det äcklade mig) tillsammans med 1 hackad lök, en vitlöksklyfta, 2 lagerblad, 10 pepparkorn, lite tomatpure, persilja och vatten. Det kan ha varit något mer, det minns jag inte. Men man kan ta vad man har!
Låt koka typ 1 timme eller så, kanske mer, ni får smaka när den är lagom god.
Sen silade jag av skalen osv.
Fräs en halv lök i smör tillsammans med pytte lite chili, massor av paprikapulver och saffran (tack per och therese för dom fina kryddorna!). Slå på buljong... ett par deciliter!
Häll på några deciliter vispgrädde, persilja, dill och typ en halv citron (ni får själv smaka av). Låt koka upp och red såsen. Om det behövs så häll på lite mer buljong, citron eller grädde. Salta och peppra!
Mixa såsen med en stavmixer, kyl den och värm på sen när den ska ätas.
Jag funderar på att göra hemmagjorda brödkrutonger till (hacka rostebröd och stek gyllenbruna i en stekpanna) fast man måste ju inte göra det så avancerat - man kan köpa färdiga heheh!
Kan tänka mig att det hade blivit jätte gott med en släng madeira, cognac eller vin i soppan men nu hade jag inte det. Men har ni det och ska göra soppan så prova :)
Man kan även lägga i hummerkött, räkor, kräftor eller vad man nu vill.. om man vill ha kött i den!
Kanske kan man servera den med lite färsk timjan?
Ja nu ska jag sluta hehe!
Men ni MÅSTE testa denna!
Kommentarer
Trackback