Åker till Indien ikväll
Ikväll tänkte jag ta en snabbresa till Indien men riktigt god indisk mat!
Jag har satt två kycklinglår på kokning. Salt, kyckling, en morot, en halv lök, peppar, anis, korianderfrön, svarta kumminfrön, spiskummin och lagerblad har åkt i en gryta med vatten.
Tänkte koka den tills kycklingköttet är klart och sen låta kycklingen svalna innan jag pillar av allt kött.
Buljongen som blir av spadet ska jag sen använda till grytan.
Tänkte fräsa en lök i stora bitar och ett äpple tillsammans med smör. Sen hälla på riktig indisk curry (gul) och lite garam masala (gillar sötman) och låta kryddorna steka ordentligt
Sen ska jag slänga på köttet så det får steka snabbt och sen på med buljongen och låta det koka tills kycklingköttet är riktig mört och börjar tråda sig.
Ska se om jag kan baka naanbröd med hehe. Till det blir det basmatiris :) såg på jamieoliver att det är gott att tillsätta några stjärnanis till det när de kokar!
Sen serveras allt med chilipickels - muuuuuums fillibabba!
Jag har satt två kycklinglår på kokning. Salt, kyckling, en morot, en halv lök, peppar, anis, korianderfrön, svarta kumminfrön, spiskummin och lagerblad har åkt i en gryta med vatten.
Tänkte koka den tills kycklingköttet är klart och sen låta kycklingen svalna innan jag pillar av allt kött.
Buljongen som blir av spadet ska jag sen använda till grytan.
Tänkte fräsa en lök i stora bitar och ett äpple tillsammans med smör. Sen hälla på riktig indisk curry (gul) och lite garam masala (gillar sötman) och låta kryddorna steka ordentligt
Sen ska jag slänga på köttet så det får steka snabbt och sen på med buljongen och låta det koka tills kycklingköttet är riktig mört och börjar tråda sig.
Ska se om jag kan baka naanbröd med hehe. Till det blir det basmatiris :) såg på jamieoliver att det är gott att tillsätta några stjärnanis till det när de kokar!
Sen serveras allt med chilipickels - muuuuuums fillibabba!
Kommentarer
Trackback