ÅÅÅÅÅhhh vad gott!

Måste bara dela med mig av ett recept medan mina rödbetor kokar klart.

Palsternackspuré är förbannat gott, idag gjorde jag den godaste versionen jag gjort!

Koka palsternacka (idag tog jag bara en stor eftersom vi bara ska ha det som en liten klick) i bitar i saltat vatten.
Häll av vattnet och mosa palsternackan ordentligt med en gaffel.
Häll på smör och blanda tills det har smält.
Häll på grädde och rör in det i mosen, häll på tills det är tillräckligt löst (typ som lösare potatismos).
Riv i lite nyriven parmesan, salta och peppra.
Smaka av om du behöver mer av något.

Jag DÖR så gott! Hade kunnat äta bara det...


Innan har jag haft i en mosad potatis, lite citronsaft och creme fraiche - det är också gott men inte lika gott som receptet här ovanför!

Om ni aldrig har ätit det så har ni verkligen missat något, det är sött och gott!


Till det ska vi ha massvis med nykokta rödbetor som jag ÄLSKAR! Så lätt att göra och så satans gott, bara till att koka dom med skalet på och sen pilla av skalet innan man serverar dom.
Visste ni att betor minskar risken för cancer avsevärt? Kanske kan vara något att tänka på ;)
Sen ska vi ha kall pepparrotssås (creme fraiche, den där pepparrotsgrejen, salt och peppar) och lax som jag gör snabbt i ugnen.


Jag är såååå hungrig nu... men vi ska inte äta förrän om en halvtimme :(

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback