Underbart

Underbart god mat idag igen!

Gjorde kotletter med mynta, mejram, timjan och rosmarin (salt och peppar med såklart) och en skvätt olivolja.
Till det gjorde jag kakor på riven morot, riven palsternacka, hackad lök, ett ägg, riven parmesan, vitlök, grädde, salt och peppar. Allt blandades i en skål och så la jag det i en muffinsplåt och satte in i ugnen.
Till detta hade vi min specialarrödvinsås och ugnsbakade små tomater.

Recept på min specialarsås:
1/2 lök
1 klyfta vitlök
Timjan
1/2 tärning mörk oxbuljong eller kalvbuljong
1 dl rött matlagningsvin
2 dl vatten
Lite socker
En stor klick smör
En skvätt grädde
Coloritsoja

Stek hackad lök och vitlök i smör, häll på lite timjan.
Häll på vinet och när det börjar koka så häller du på vattnet.
I med buljongen och låt den lösas upp, smaka av med en tsk socker eller så tills det smakar bra.
Låt koka under lock typ 20 min.
Sila av löken osv och häll tillbaka den silade vätskan i grytan.
Låt koka upp och red av.
Tag av från plattan och vispa i en klick smör, häll i en Skvätt grädde och gör såsen mörk med coloritsojan.
Smaklig spis!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback