Stressfia
Just nu har jag precis gjort klart en blåbärspaj som jag ska sätta in i ugnen om en stund.
Samtidigt är jag trött som jag vet inte vad, hungrig är jag det med.
Måste ringa min söta lilla kusin också som jag lovar!
Lägger ut receptet på pajen men vet inte om den blir god hehe.
Det är med finmalen polenta istället för mjöl och havregryn, så vi får väl se hur det smakar :)
Antal portioner:4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
Fyllning
8 dlblåbär (frysta går bra)
2 dlströsocker
1 mskvaniljsocker
1 stcitron, skal
Pajdeg:
5 dlfinmalet majsmjöl
00 grumstempererat laktosfritt smör
dlströsocker
krmsalt
Gör så här
1. Fyllning: Sätt ugnen på 225 grader. Fyll fyra små portionspajformar (eller en större) med blåbär, strösocker, vaniljsocker och citronskal. Vänd runt allt försiktigt.
2. Pajdeg: Arbeta samman majsmjöl, smör, strösocker och salt till en smulig deg. Toppa blåbären med detta och baka mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajerna börjar få fin färg. Servera med lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Jag tog lite citronsaft istället för citronskal, typ dubbel mängd vaniljsocker, lite muskotnöt, lite ingefära och lite kardemumma tillsatte jag med.
Vet inte riktigt hur många dl blåbär jag tog, för jag tog 2 paket á 250 gram med coops stora blåbär.
Nu ska jag göra mig en varm macka tror jag... tråkmånsarna spelar bilspel - överlyckliga för sin nya kontroll!
Nu kan jag minsann kommentera igen :) du glömde skriva in hur mycket smör...
Puss och grattis på födelsedagen!!!