Marockanska smaker

Skulle laga något med lax till middag, då säger älsklingen att han vill att jag gör något afrikansk eftersom det brukar bli så gott. Så jag fick lite inspiration av marockansk mat, det blev sjukt gott!

Här kommer receptet:
2 Pers:
2 stycken laxfileér
Ca 2 dl creme fraiche
1 citron
25 gram färsk, hackad persilja
Green harissa (santa maria krydda)
Chermoula (santa maria krydda)
Gurkmeja
Salt
Peppar
2 dl ris
1 näve russin
Olivolja
Rörsocker

Lägg laxbitarna i en ugnsäker form och häll på lite olivolja och citronsaft, krydda sen med green harissa och chermoula så att det täcker hela fisken (ta mycket krydda) samt salta och peppra. Låt stå i ugn på 225 grader i 10 minuter.
Koka riset och häll gurkmeja i vattnet.
När riset kokat klart så tillsätter du persiljan, russinen, en halv pressad citron, lite olivolja och lite green harissa och blandar.
Blanda creme fraiche, en halv pressad citron, green harissa, några droppar olivolja och häll sen på rörsocker tills det smakar bra (typ 1 msk).
Lägg upp fint på tallrikar och servera med någon god grönsak. Jag valde haricot verts som jag hällde olivolja, citron samt salt och peppar på.
Superduper gott!


Kanske inte världens bästa bild, men så här blev det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback