Kvalsterbajs

Nu ska jag berätta något riktigt äckligt som jag fick lära mig förra veckan. Man ska, om man vill vara hygienisk, tvätta sina kuddar och täcken en gång vart annat år.  Egentligen så ska man byta kudde efter två år, men man kan ha den upp till fem år om man tvättar den med duntvättmedel vartannat år. Ett duntäcke däremot kan man ha i säkert tio år!
Varför skriver jag då detta? Jo, för att jag fick veta att kvalsterna som finns i ens sängkläder äter på fjädrarna i dunet och deras avföring hamnar sedan i din kudde!!! Om man inte byter kudde efter då typ fem år så består kudden till sist av massa bollar/klumpar, något som nog alla har upplevt. Men vad man INTE vet är att dessa bollar/klumpar inte är dunet som klumpat sig, utan det är ENBART kvalsterbajs! Äckligt va???
Dessutom om man tvättar dunet med vanligt tvättmedel så tar man bort fettet i fjädrarna vilket gör att dunet blir helt förstört!
Jag kommer ALDRIG ha min kudde i mer än fem år, jag blev så sjukt äcklad av att det var bajs i min kudde haha..

En annan grej är att man svettas en halv liter per natt, detta sätter sig i kudde, täcke och madrass... hmm jag vill nog INTE veta hur dessa ser ut om man hade delat dem ett bra tag efter att man hade haft dem hahaha!


Just nu står min biff stroganoff på spisen och kokar, och har gjort det i typ en timme. Jag vill äta om en halvtimme bara för det luktar så gott, men min vilja verkar inte gå igenom idag hehe..
Egentligen tänkte jag göra det så likt originalreceptet som det bara gick, det kommer ju från Ryssland, vilket innebar att jag skulle göra Pommes Alumette (som pommes typ fast tändstickssmala). Men sen läste jag på internet att det lätt kan börja brinna om man friterar i en gryta, så då vågade jag helt plötsligt inte haha!

Jag har redan smakat på biff stroganoffen så jag vet att den kommer bli god, så här kommer mitt recept :)

2 personer:
2 stora, ca 2 cm tjocka, skivor rostbiff
1 liten gul lök
1 stor tesked dijonsenap
1.5 msk tomatpuré
Ca 1.5-2 dl vatten
Creme fraiche
Köttbuljong
Salt
Peppar
(Socker)
Smör

Skär rostbiffen i strimlor och hacka löken, fräs sen i en gryta med smör. När köttet nästan är klart så spär du med vatten så att det täcker köttet nätt och jämt. Häll på lite köttbuljong (jag använder pulverbuljong så jag vet inte hur mycket). Låt koka 1-2 timmar, eller mindre om du inte har tid haha! Tag av grytan från plattan och blanda i creme fraiche efter eget tycke och smak. Salta, sockra och peppra tills det smakar gott. Värm sen på det igen!
Häll över lite färsk finhackad persilja om du känner för det. Servera med ris/Pommes Alumette/någon form av potatis och någon god grönsak!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback