Jisses amalia!!!

Herregud, brödet är det godaste jag ätit på lääääääääääääääääääänge!

Här kommer receptet:

Ingredients

  • 1/4 cup and 1 teaspoon butter
  • 1/4 cup and 2 tablespoons white sugar
  • 1 eggs
  • 1/2 cup and 1 tablespoon buttermilk
  • 1/4 teaspoon baking soda
  • 1/2 cup and 1 tablespoon cornmeal
  • 1/2 cup and 1 tablespoon all-purpose flour
  • 1/4 teaspoon salt
  1. Preheat oven to 375 degrees F (175 degrees C). Grease a pan.
  2. Melt butter in large skillet. Remove from heat and stir in sugar. Quickly add eggs and beat until well blended. Combine buttermilk with baking soda and stir into mixture in pan. Stir in cornmeal, flour, and salt until well blended and few lumps remain. Pour batter into the prepared pan.
  3. Bake in the preheated oven for 30 to 40 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out clean.



    Herregud vad gott! Jag har halverat receptet för originalreceptet var till 9 personer.
    Jag hade bara mitt inne i 20 minuter (30-40 är beräknat för originalreceptet). Dela INTE detta receptet, det har jag redan gjort.

    Här har ni översättning på måtten:
    1/4 cup = 0,6 dl eller 4 msk
    1/3 cup = 0,8 dl eller 5,3 msk
    1/2 cup = 1,2 dl
    3/4 cup = 1,8 dl
    1 cup = 2,36 dl
    1,5 cup = 3,56 dl
    2 cup = 4,74 dl
    3 cup = 7,1 dl

    Istället för det vanliga mjölet så tog jag glutenfritt blandat med rismjöl, om man nu vill ha det glutenfritt!
    Jag tog åsens gammaldags lantmjölk + 2 tsk citronsaft eftersom vi inte har buttermilk i sverige, men man kan lika gärna ta vanlig mjölk.
    Använd SMÖR inte margarin!

    Ni MÅSTE testa! Ska ta mig en liten bit till innan maten, ni kommer förstå vad jag menar om ni gör det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback