Allt hemma

Har maten i ugnen nu, jag gör Sydafrikast nationalrätt - Bobotie!
Kan lägga upp receptet här sen, och även receptet på afrikanskt ris som jag gör till!
Gjorde det för att jag hade allt hemma, orkade inte bege mig och handla hehe.

Eller ja, jag kan lägga upp receptet nu:

500 gram köttfärs
1 stor gul lök
1.5 dl russin
matolja
1/2 msk curry
svartpeppar
salt
2.3 dl mjölk
1 stort ägg
skorpmjöl (jag vet inte hur mycket för jag använde 1 dl malet havregryn)
1-2 msk mango chutney
1 lagerblad

Stek löken i olja, när den är klar så steker du köttfärsen tillsammans med löken. Blötlägg skorpmjölet, i mitt fall havregrynen, i mjölk så att den absorberas. Häll på chutneyn.
När köttet är genomstekt så lägg i russin, curry, salt och peppar och låt steka en liten stund.
Lägg i köttblandningen i en smord ugnsfast form och låt steka i ugnen på 175 grader i en halvtimme.
Under tiden den är i ugnen så vispa ihop mjölken och ägget.
Ta ut formen och häll på mjölk-ägg blandningen, lägg lagerbladet längst upp på toppen av blandningen och sätt in i ugnen igen i 15-20 minuter.
Servera med afrikanskt ris.


Afrikanskt ris:
önskad mängd ris+vatten
gurkmeja
kanel
socker
salt
smör

Häll riset+vattnet i en gryta, häll i kryddorna och koka. Man kan även tillsätta russin i vattnet om man känner för det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback