Hahahah
Ibland är jag så pinsam!
O har sagt till mig tusentals gånger att jag inte får hälla ut vatten ur balkongkrukorna så att det kommer på grannarnas balkong.
Nu gjorde jag det igen och fick vad jag förtjänade - grannen under ryste sin tvätt samtidigt HAHAHAHA! Förlåt, man ska inte skratta men nu får jag skylla mig själv om dom kommer upp och knackar på!
Jag tänkte verkligen inte, sen såg jag grannens spegelbild i fönstrena på huset mitt emot hahahahaha.
Idag har jag fruktansvärt ont i halsen, kan knappt svälja.. kul.
Igår lagade jag en av mina favoriter - risotto!
För 2 personer gör jag följande:
2-2.5 dl avorioris (nej det går absolut inte med vanligt ris)
Olivolja
Schalottenlök, eller vanlig gul lök
Nyriven parmesan
Kycklingbuljong
Vitt vin
Salt
peppar
Värm typ 1 liter kycklingbuljong så att det kokar, håll den väldigt varmt!
Hetta upp olivolja i en gryta på mediumvärmde. Släng i den hackade löken och riset och stek runt OBS rör hela tiden! Efter ca 3 minuter häller du på typ 1 dl vin, eller mindre, eller inget vin alls då tar du samma mängd buljong bara.
Rör hela tiden tills det nästan har kokat bort, det ska bara puttra inte koka mycket. Låt det aldrig koka bort så mycket att det blir torrt, viktigt!
Häll på buljong så att det precis täcker riset och låt koka tills det inte är mycket kvar, rör hela tiden VIKTIG!
När det mesta har kokat in så häller du på en liten skopa av den VARMA (mycket viktigt, det får inte sluta koka) buljongen och fortsätter röra.
Fortsätt så tills riset har fått den konsistens du vill, lite tuggmotstånd men inte hårt.
När du tar av riset från plattan ska det vara kladdigt, absolut inte torrt men inte rinnande heller.
Häll på ca 1 dl färskriven parmesan ost och smaka av med salt och peppar. Häll på ca 1 msk olivolja och rör om, låt stå 5-10 minuter under lock (inte på plattan).
Servera med något kött, kyckling eller fisk!
Jag ÄLSKAR risotto!
Vi hade fläskkarre som jag hade grillat med persilja, salt, peppar och olivolja + en sallad!
O har sagt till mig tusentals gånger att jag inte får hälla ut vatten ur balkongkrukorna så att det kommer på grannarnas balkong.
Nu gjorde jag det igen och fick vad jag förtjänade - grannen under ryste sin tvätt samtidigt HAHAHAHA! Förlåt, man ska inte skratta men nu får jag skylla mig själv om dom kommer upp och knackar på!
Jag tänkte verkligen inte, sen såg jag grannens spegelbild i fönstrena på huset mitt emot hahahahaha.
Idag har jag fruktansvärt ont i halsen, kan knappt svälja.. kul.
Igår lagade jag en av mina favoriter - risotto!
För 2 personer gör jag följande:
2-2.5 dl avorioris (nej det går absolut inte med vanligt ris)
Olivolja
Schalottenlök, eller vanlig gul lök
Nyriven parmesan
Kycklingbuljong
Vitt vin
Salt
peppar
Värm typ 1 liter kycklingbuljong så att det kokar, håll den väldigt varmt!
Hetta upp olivolja i en gryta på mediumvärmde. Släng i den hackade löken och riset och stek runt OBS rör hela tiden! Efter ca 3 minuter häller du på typ 1 dl vin, eller mindre, eller inget vin alls då tar du samma mängd buljong bara.
Rör hela tiden tills det nästan har kokat bort, det ska bara puttra inte koka mycket. Låt det aldrig koka bort så mycket att det blir torrt, viktigt!
Häll på buljong så att det precis täcker riset och låt koka tills det inte är mycket kvar, rör hela tiden VIKTIG!
När det mesta har kokat in så häller du på en liten skopa av den VARMA (mycket viktigt, det får inte sluta koka) buljongen och fortsätter röra.
Fortsätt så tills riset har fått den konsistens du vill, lite tuggmotstånd men inte hårt.
När du tar av riset från plattan ska det vara kladdigt, absolut inte torrt men inte rinnande heller.
Häll på ca 1 dl färskriven parmesan ost och smaka av med salt och peppar. Häll på ca 1 msk olivolja och rör om, låt stå 5-10 minuter under lock (inte på plattan).
Servera med något kött, kyckling eller fisk!
Jag ÄLSKAR risotto!
Vi hade fläskkarre som jag hade grillat med persilja, salt, peppar och olivolja + en sallad!
Kommentarer
Trackback