Gula katter
Just nu håller min deg till lussekatter på att jäsa. Jag hoppas verkligen dom blir goda, jag har aldrig lyckats med lussekatter.
Det är så konstigt att jag är så duktigt på mat men inte bakning. När det kommer till jäst så är jag KATASTROF-dålig!
Varje år har jag fått för mig att baka lussebullar men misslyckats varenda gång, antingen blir dom stenhårda eller torra eller bara konstig smak.
Nu hittade jag ett recept på glutenfria som tydligen ska vara super, så jag håller tummarna. Det är ganska svårt med glutenfri deg eftersom den blir vääääldigt lös och typ inte går att jobba med. Men jag ska använda elvispen och sen hoppas det blir bra. Det värsta man kan göra är att hälla på mer mjöl, då blir den snustorr!
Tog dubbel mängt saffran, mums!
Här kommer receptet om någon letar efter glutenfritt:
Det är så konstigt att jag är så duktigt på mat men inte bakning. När det kommer till jäst så är jag KATASTROF-dålig!
Varje år har jag fått för mig att baka lussebullar men misslyckats varenda gång, antingen blir dom stenhårda eller torra eller bara konstig smak.
Nu hittade jag ett recept på glutenfria som tydligen ska vara super, så jag håller tummarna. Det är ganska svårt med glutenfri deg eftersom den blir vääääldigt lös och typ inte går att jobba med. Men jag ska använda elvispen och sen hoppas det blir bra. Det värsta man kan göra är att hälla på mer mjöl, då blir den snustorr!
Tog dubbel mängt saffran, mums!
Här kommer receptet om någon letar efter glutenfritt:
Lussekatter, ca 20st
75 g smör/margarin
2 dl mjölk
1 pkt jäst (för söta degar)
1 dl kesella lätt
1 dl vit baksirap
1 tsk bikarbonat
1 st ägg
0,5 g saffran
1 krm salt
1 pkt Sempermix (det glutenfria mjölet)SPARA 1 1/2 dl till utbakningen
garnering: russin
pensling: ägg
Smält fettet, häll i mjölk låt det bli ljummet, rör ut jästen i degspadet, tillsätt kesella, socker, ägg, saffran, salt.
Jäs degen övertäckt ca 30 min, arbeta ihop degen, dela i 20 bitar, baka ut.
Garnera med russin, jäs övertäckt på plåt ca 30 min, pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 250 grader ca 5 min.
Lägger in bild sen på resultatet!
Lägger in bild sen på resultatet!
Kommentarer
Trackback