Bilder kommer

Bilder från gårdagens middag kommer idag, jag lovar! 
 
Jag har precis svängt ihop Jennys Bouillabaisse, supersnabb! Sitter och pluggar och ska till skolan idag så jag var tvungen att laga något vi kan äta när vi kommer hem ikväll, och med lite tid så är den här helt perfekt och smaken är alldeles underbar!
 
Jennys snabba bouillabaisse, ca 4 portioner
2 laxbitar
2 bitar torskrygg
2 nypor saffran
1/3 purjolök
3-4 stjälkar selleri, går bra med fänkål med
1 stor klyfta vitlök
1-2 krm kummin
1-2 tsk dragon
1 lagerblad
1/2 liter vatten
1 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
en skvätt vitvinsvinäger
en nypa socker
vitpeppar
salt
olivolja
 
Hacka selleri och purjolök i lagom stora bitar. Dela fisken i kuber.
Hetta upp lite olivolja i en gryta och stek selleri, lök, kummin, dragon, lagerblad och pressad vitlök i ca 5 minuter.
Häll på tomater, vatten, buljongtärningen, vitvinsvinäger, socker och saffran. Låt koka upp och koka ca 5-10 minuter. Lägg i fisken och koka 2-4 minuter beroende på hur tjocka fiskbitarna är. Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatis eller ris, pasta funkar nog det med, grönsaker och något gott bröd att doppa!
Et voilá!
 
Allt som allt tog det mig 20 minuter att göra den! Så sätt på potatisen eller riset innan du börjar :) supersnabb rätt som smakar helt underbart, som att den har kokat någon timme hehe!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback