Pudla Besan

Här kommer ett ljuvligt gott recept på ett indiskt bröd - Pudla Besan.
 
Pudla Besan, middagstillbehör för ca 4 personer
1 cup kikärtsmjöl
1 tsk cumminfrön, lätt mortlade
1 knivsudd cayennpeppar
1 cup vatten
1/2 tsk salt
Rapsolja (annan olja går bra med)
 
Blanda ihop alla ingredieserna utom oljan tills det inte är några klumpar. Smeten ska påmminna om en tjockare pannkaksmet. Låt svälla i ca 15 minuter.
Hetta upp olja i en stekpanna eller liten kastrull. Häll i en lagom stor mängd smet, mer för större bröd och mindre för små bröd (jag gjorde mindre). Se till så att det blir tunt, ungefär som en pannkaka.
Stek och vänd när den är gyllenbrun och enkelt släpper från stekjärnet/kastrullen.
Häll i lite mer olja för varje gång så att dom inte fastnar.
Servera varma till en god curry. Doppa gärna i chutney eller en god raita som du smaksatt med lite spiskummin.
Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback