Gott i magen

Jag såg att finax hade kommit med två nya sorters kex, eller "crackers" så jag blev så sugen på att komma på ett eget recept. Och ni känner ju mig, så det gjorde jag precis hehe!
Här kommer det :) mycket goda!
 
Jennys glutenfria crackers, 1 plåt
1 cup kikärtsmjöl
1/4 cup glutenfri mix, den orangea (med majs i)
2 msk potatismjöl
1 tsk socker (man kan välja valfri sötning)
1/4 cup jordnötsolja (går bra med annan med)
3 krm bikarbonat
4 msk mjölk (funkar med vatten, grädde, mandelmjölk, sojamjölk etc)
1 tsk citronsaft
1 tsk salt
timjan/sesamfrön/rökt paprikapulver
 
Blanda alla ingredienser utom timjan/sesamfrön/paprikapulver. Lägg degen på ett ark bakplåtspapper och lägg ett ark ovanpå. Kavla ut till en tunn deg som får plats i en ugnspanna. Skåra lagom stora bitar med en kniv, jag tog ganska små då jag tänkte ha dom som dessertkex. Strö på valfri kryddning, jag tog timjan på några, sesamfrön på några och rökt paprikapulver på några.
Baka på 200 grader (jag tog varmluft de första 5 minuterna men ta INTE det för dom blir lätt brända), tills kexen är gyllenbruna.
Dela dom medans dom fortfarande är varma. Låt svalna och servera med tex någon god ost och en liten klick marmelad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback