Bästa glutenfria bullarna!
Jag gjorde precis ett eget recept på glutenfria bullar som är JÄTTE goda! Perfekt även för dom som vill äta nyttigt!
Här kommer mitt recept:
Jennys glutenfria bullar, 5 stycken stora
2.5 dl vatten
1/2 påse jäst
3 tsk kokossocker (går med vilket socker/sötning man vill)
1.5 tsk psyllium (finns vid den glutenfria avdelningen)
5 tsk rapsolja (går bra med vilken olja man vill)
1 ägg
1/2 tsk salt
1 dl rismjöl (finns på alla matbutiker, eller ännu billigare i asiatiska butiker)
1 dl kikärtsmjöl (finns på hälsokost, hötorgshallen, internet eller välsorterade butiker)
1/2 dl tapiokamjöl (finns hela tapiokapärlor som man bara mixar med sin vanliga mixer hemma=mjöl)
1/3 dl chiamjöl (finns på hälsokosten eller internet)
1 uppvispat ägg + 1 tsk vatten + lite salt
solrosfrön och pumpafrön (går bra med den sortens frö du gillar)
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ca 45 gradigt vatten med jästen tills jästen löst sig. Tillsätt psyllium och låt svälla 5 minuter. Häll på salt, olja och socker. Blanda ihop mjölen i en skål och blanda ner i jästspadet. Blanda i ett ägg.
Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
Blöta händerna med kallt vatten och forma 5 stycken bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt, tänk på att blöta händerna varje gång du ska ta upp en ny bulle för annars har du deg överallt.
Pensla bullarna med det uppvispade ägget. Strö över valfri mängd frön och baka i ugnen ca 15 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna.
Låt svalna och ät med gott pålägg eller till en god soppa!
Såååååå goda!!
Kommentarer
Trackback